Grup de lucru privind corupţia în sistemul de sănătate, organizat de DNA la Bucureşti

Laura Boico
Anticorupţie / 23 mai 2016

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), organizează, astăzi şi mâine, la Bucureşti, un Grup de lucru având ca temă "Corupţia în sistemul de sănătate - prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări", potrivit unui comunicat al DNA.

Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotriva corupţiei în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupţie, luând în considerare diferitele competenţe pe care aceste organizaţii le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupţie, fie al investigării faptelor de corupţie.

Potrivit comunicatului, discuţiile vor fi împărţite în două paneluri, respectiv "Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea şi controlul administrativ al corupţiei în sistemul de sănătate" şi "Cele mai bune practici în investigarea corupţiei în sistemul de sănătate".

Grupul de lucru este organizat de DNA în calitatea sa de membru al Reţelei Europene Împotriva Corupţiei EPAC/ EACN şi deţinător al vicepreşedinţiei acestei reţele, cu sprijinul Ambasadei Olandei.

EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorităţi anticorupţie din ţări membre ale UE şi ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză şi informaţie profesională. Din anul 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie este reprezentată la nivel de vicepreşedinte al EPAC/EACN, funcţie deţinută de doamna Anca Jurma, procuror şef al Serviciului de Cooperare Internaţională, Informare şi Programe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. plicu pe care il dai la doctor ce mama masi este DNA-ULE ESTE CORUPTIE ENDEMICA IN SPITALE TOT SISTEMUL DE SANATATE ESTE CUPRINS DE CIUMA CORUPTIEI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb