Grupul Archer Daniels Midland, trader şi procesator de cereale, îşi extinde activităţile din România

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 4 august 2011

Grupul american Archer Daniels Midland (ADM), cel mai mare procesator de cereale la nivel mondial, îşi extinde, prin subsidiara germană Alfred C. Toepfer International, operaţiunile de aprovizionare, stocare, transport şi export din România, prin Portul Constanţa.

"Proiectul include 12 silozuri de-a lungul Dunării, un depozit în vestul României şi un terminal de export, în joint venture, în Portul Constanţa", se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Reţeaua este similară cu operaţiunile ADM de pe cursurile fluviilor Paraguay şi Mississippi şi include câteva silozuri deja construite, trei la Giurgiu şi câte unul la Brăila, Constanţa, Corabia, Olteniţa, Orşova şi Zimnicea. Totodată, Toepfer va construi noi terminale la Călăraşi, Giurgiu şi Moldova Nouă şi a cumpărat o flotă de barje pentru a conecta reţeaua de silozuri amplasate de-a lungul Dunării cu terminalul de export a cărui construcţie a fost finalizată recent în Constanţa. În plus, compania ger-mană intenţionează să construiască silozuri la Corabia, Galaţi şi Borduşani.

"Vedem oportunităţi excelente să ne extindem capacităţile de aprovizionare şi transport pe cursul Dunării, în România, care a devenit un exportator net de cereale şi oleaginoase în ultimii ani. Proiectul de pe Dunăre creează o reţea completă, permiţându-ne să ne aprovizionăm direct de la fermieri, să transportăm şi să depozităm cerealele şi, în final, să le exportăm în întreaga lume. Proiectul este de importanţă strategică pentru extinderea reţelei de aprovizionare în Europa de Est. Depozitele şi terminalul de export sunt bine poziţionate pentru a creşte capacitatea de transport a recoltelor pe Dunăre, către Marea Neagră, în timp ce achiziţionarea propriilor barje ne oferă un mai bun control al lanţului comercial şi ne ajută să obţinem marje favorabile pe transport într-o piaţă care poate fi volatilă", a declarat, în comunicat, preşedintele consiliului de administraţie al Alfred C. Toepfer, Gary Towne.

Compania, cu sediul la Hamburg, a fost fondată în 1919 şi este specializată în comerţul cu cereale şi oleaginoase. Toepfer are 2.000 de angajaţi şi tranzacţionează anual peste 42 mili-oane de tone de mărfuri. ADM a intrat în acţionariatul companiei germane în 1983 şi deţine acum 80% din ti-tluri, celălalt acţionar fiind grupul agricol francez Union InVivo.

Archer Daniels Midland a avut în anul fiscal încheiat la 30 iunie afaceri nete de 81 miliarde de dolari, fiind cel mai mare procesator de cereale din lume. Compania are 30.000 de angajaţi şi 265 de unităţi de procesare, care transformă porumb, oleaginoase, grâu şi cacao în produse alimentare, hrană pentru animale, produse chimice şi energetice. Compania se aprovizionează cu cereale printr-o reţea de transporturi şi export extinsă în 75 de state.

Compania Alfred C. Toepfer International România, cu sediul în Bucureşti, a avut în 2009 afaceri de 1,265 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb