Gutmann a atras 40-50 de clienţi în primul an de activitate

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 aprilie 2011

Ca să devină client al băncii, o persoană trebuie să aibă o avere de minim 500.000 de euro

Banca austriacă Gutmann, specializată în private banking, a atras 40 - 50 de clienţi în primul an de activitate în România, atingând astfel ţinta propusă, şi vizează o evoluţie anuală similară, a declarat ieri, la Bucureşti, Ilinca von Derenthall, partener şi membru al Comitetului de Conducere.

"Am deschis biroul din Bucureşti în luna mai a anului trecut şi pot spune că ne-am atins cifra propusă, de 40 - 50 de clienţi în primul an. Aceasta este rata de creştere pentru fiecare an pe care o ţintim. Nu vrem să avem foarte mulţi clienţi", a afirmat Ilinca von Derenthall, citată de Mediafax.

Ea nu a precizat valoarea activelor administrate de bancă în România, motivând că informaţiile sunt confidenţiale, însă a menţionat că pentru a deveni client al băncii o persoană trebuie să aibă o avere de minim 500.000 de euro.

Activele Bank Gutmann la nivel global sunt de 14,6 miliarde euro, potrivit Ilincăi von Derenthall.

"Din ce în ce mai mulţi români îşi dau seama că au nevoie de consultanţă pentru administrarea averii, pentru vânzarea unei firme sau pentru alte situaţii. Clienţii noşti sunt antreprenori care au un venit mare din afacerea lor, sau au vândut deja bussines-ul, dar sunt şi avocaţi sau persoane care activează în domeniul auditului. Sunt clienţi care au ajuns la o maturitate şi înţeleg că au nevoie şi de ajutor în administrarea averii", a mai spus ea.

Banca şi-a redus în ultima perioadă expunerea pe pieţele financiare din Asia, anticipând că ritmul de creştere al economiei Chinei se va tempera în viitor, potrivit lui Friedrich Strasser, partener şi membru al Comitetului de Conducere.

"Avem încredere în ţările din Europa Centrală şi de Est, deoarece muncitorii sunt mai bine pregătiţi decât în alte regiuni, iar asta poate duce la creşterea investiţiilor în aceste ţări. Astfel, se va ajunge la mai multe locuri de muncă, iar asta va ajuta economiile. În plus, cred că moneda euro va rezista atât timp cât Germania vrea acest lucru şi plăteşte pentru asta, deşi ei nu sunt atât de mulţumiţi", a afirmat Strasser.

Banca oferă clienţilor plasamente în acţiuni şi fonduri diversificate de acţiuni, instrumente cu dobândă fixă, fonduri diversificate pe industrii, plasamente în mărfuri şi metale.

Bank Gutmann a fost fondată în 1922 în Austria şi are în prezent birouri în România, Ungaria, Rusia, Ucraina, Cehia, Slovacia şi Bulgaria.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb