GUVERN: Termenul de transmitere în Revisal a actelor adiţionale la contractele de muncă, prelungit până la 31 martie 2018

A.C.
Politică / 14 decembrie 2017

Termenul de transmitere în Revisal a actelor adiţionale la contractele de muncă, prelungit până la 31 martie 2018

Termenul de transmitere în Registrul General de Evidenţă a Salariilor (Revisal) a actelor adiţionale la contractele de muncă va fi prelungit până la 31 martie 2018, prin Hotărâre de Guvern, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Documentul stabileşte ca excepţie, în contextul mutării CAS şi CASS la salariat, faptul că angajatorii vor putea transmite până la data de 31 martie 2018, orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri, care se produce de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului şi până la 31 martie 2018, informează comunicatul.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a precizat că această decizie a fost luată, după discuţii cu mediul de afaceri, în contextul trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018.

Olguta Vasilescu a ţinut să precizeze că nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecţia Muncii.

"Decizia vine în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceştia să aibă suficient timp pentru a transmite noile documente, în condiţiile în care în Revisal sunt înregistrate, în prezent, 6,3 milioane de contracte aferente unui număr de 5,5 milioane de angajaţi, unii dintre ei având mai multe contracte de muncă", a menţionat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că, după 31 martie 2018, termenul de transmitere a modificărilor ce vizează salariile către Revisal va fi de 20 de zile lucrătoare, iar contractele nou încheiate vor trebui transmise cu o zi înainte ca angajatul să îşi înceapă activitatea.

Revisal se completează şi se transmite inspectoratului teritorial de muncă în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă şi cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data începerii activităţii, funcţia, salariul, sporurile, perioada şi cauzele de suspendare a raportului de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă, arată comunicatul.

Reprezentanţii Guvernului menţionează că măsura nu generează costuri suplimentare pentru angajatori şi reamintesc faptul că transferul contributiilor de la angajator la angajat se face cu data de 1 ianuarie 2018, in conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar in ceea ce priveste obligatia de transmitere a datelor catre Revisal.

"Reiterăm faptul că nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar obligaţia comunicării efectuării acesteia către Inspecţia Muncii", au mai susţinut reprezentanţii Executivului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce ne spune tanti Olguta este ca sistemul informatic este varza si nu va face fata nici in 3 luni la atatea modificari. Evident pentru treaba asta s-a...... consultat.

    1. CORECT

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb