GUVERNATORUL BĂNCII CENTRALE DE LA ROMA: "Recesiunea şi normele nefolositoare ale UE au dus la prăbuşirea sectorului bancar italian"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 decembrie 2017

Guvernatorul Băncii Italiei, Ignazio Visco, dă vina pe recesiunea profundă şi pe normele "nefolositoare" ale UE pentru problemele recente din sectorul bancar al ţării, negând faptul că supravegherea slabă a jucat un rol important în prăbuşirea mai multor bănci, care au necesitat pachete de salvare de 13 miliarde de euro.

Domnia sa a lansat ieri, în faţa unei comisii parlamentare de anchetă, cea mai amplă apărare a acţiunilor băncii centrale din ultimii ani, potrivit Financial Times.

Mulţi critici au acuzat banca centrală italiană că este "înceată şi neglijentă", deoarece bănci precum Monte dei Paschi di Siena, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza şi alte patru bănci mici din Italia s-au dus către colaps ca urmare a unei gestionări defectuoase a împrumuturilor neperformante.

"Nu a fost o supraveghere neadecvată, care să fi determinat evoluţia sistemului financiar italian, ci criza economică - cea mai gravă din istoria ţării noastre", a declarat Visco în faţa parlamentarilor, menţionând: "În unele bănci a existat un management defectuos - şi l-am evidenţiat acolo unde a fost cazul -, dar condiţiile economice foarte grave au făcut ca situaţiile patologice să explodeze".

Visco a atacat regimul european de reglementare a băncilor cu probleme, considerând că acesta a contribuit la criză. Guvernatorul Băncii Italiei a spus: "Numeroasele decizii tehnice din Europa au fost condiţionate de ţările care au intervenit masiv cu fonduri publice pentru a susţine sistemele bancare afectate de criza financiară globală. Într-un context macroeconomic extrem de nefavorabil, aceste alegeri nu au ajutat la gestionarea mai rapidă sau mai eficientă a crizei bancare în ţara noastră".

Comisia parlamentară pentru bănci, condusă de senatorul Pier Ferdinando Casini, a fost înfiinţată în septembrie pentru anchetarea colapsului a zece bănci italiene - în ultimii doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb