Guvernatorul Băncii Ungariei anticipează noi fuziuni în domeniu

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 martie 2019

Guvernatorul Băncii Ungariei anticipează noi fuziuni în domeniu

Există posibilitatea unor consolidări suplimentare în sectorul bancar maghiar deoarece piaţa se poate adapta în mod sustenabil la cinci sau şase jucători mari, a afirmat ieri guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei (NBH), Gyorgy Matolcsy, pentru site-ul de ştiri novekedes.hu, transmite Reuters.

Matolcsy, care se pregăteşte să înceapă al doilea mandat prin eliminarea măsurilor neconvenţionale şi pregătirea terenului pentru înăsprirea politicii monetare, a dat asigurări că se aşteaptă în viitorul apropiat la o revizuire în creştere a ratingului Ungariei din partea agenţiei de evaluare financiară Moody's.

De asemenea, guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei nu a dorit să comenteze asupra perspectivelor politicii monetare, conform Agerpres.

Sub conducerea lui Gyorgy Matolcsy, aflat în fruntea NBH din luna martie 2013, Banca Centrală a Ungariei a implementat mai multe măsuri de relaxare monetară pentru reducerea costului creditului şi "inundarea" economiei cu bani ieftini pentru a susţine politica guvernamentală destinată stimulării creşterii economice. Dobânzile reduse au generat un boom al creditării, însă inflaţia de bază a crescut constant în ultimele luni, iar economiştii se aşteaptă ca NBH să înceapă să înăsprească în curând politica monetară.

Luna trecută, agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit în creştere, de la "BBB minus" la "BBB", ratingul pe termen lung în valută şi monedă locală atribuit Ungariei, cu perspectivă stabilă.

Ratingul "BBB" face parte din categoria "investment grade" (recomandat pentru investiţii).

Scăderea rapidă a datoriei externe a reprezentat unul dintre principalele motive ale revizuirii în creştere a ratingului Ungariei, apreciază Fitch.

Datoria externă netă a Ungariei a scăzut la 10,2% din PIB în 2018, faţă de o medie de 34,4% din PIB în perioada 2013 - 2017, sprijinită de excedentul de cont curent semnificativ, nivelul ridicat al investiţiilor externe şi transferurile de capital de la UE, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Conform datelor preliminare, economia ungară a crescut cu 4,8% în 2018, faţă de un avans de 4,1% în 2017, pe fondul majorării investiţiilor şi a consumului gospodăriilor, în urma majorării salariilor.

Piaţa forţei de muncă din Ungaria rămâne sub presiune, stimulând majorarea salariilor. Rata şomajului, de 3,7% în 2018, este printre cele mai scăzute din UE, iar salariile medii brute lunare au urcat cu 10,2% anul trecut, faţă de un avans de 9,1% în 2017, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb