Guvernul a anunţat redeschiderea grădiniţelor, creşelor şi centrelor after-school

A.D.
Miscellanea / 12 iunie 2020

Guvernul a anunţat redeschiderea grădiniţelor, creşelor şi centrelor after-school

Grădiniţele, creşele şi centrele after-school, inclusiv cele de stat, se redeschid de luni, în cadrul noilor măsuri de relaxare, a anunţat în această dimineaţă şeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă. Trebuie însă respectate mai multe condiţii, scrie Digi24.ro.

Ionel Dancă a spus: "Din 15 iunie, ca urmare a faptului că se încheie perioada cursurilor şcolare, părinţii vor avea posibilitatea să ducă copiii la creşe, grădiniţe şi after school, indiferent că acestea sunt de stat sau private. Sigur că în cazul creşelor, grădiniţelor de stat, acestea sunt la nivelul deciziei autorităţilor locale. Recomandarea noastră e ca aceste activităţi să fie reluate cu respectarea regulilor".

El a anunţat de asemenea că indemnizaţia de creştere a copilului se prelungeşte pentru angajaţii care activează în domenii unde continuă restricţiile pe perioada stării de alertă.

Dancă a mai spus: "Astfel, indemnizaţia pentru creşterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada primirii acestei indemnizaţii pe perioada stării de alertă, se prelungeşte până la 31 decembrie 2020. La fel se va întâmpla şi în cazul stimulentului de inserţie pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade".

Redeschiderea creşelor şi grădiniţelor a provocat o dezbatere aprinsă, săptămâna trecută, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat redeschiderea, din 15 iunie, a grădiniţelor, creşelor şi centrelor after-school private.

ALDE a ameninţat chiar cu sesizarea Consilliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dacă nu se redeschid şi creşele şi grădiniţele de stat, motivând că este vorba despre o "discriminare gravă a copiiilor şi a dreptului lor la îngrijire şi educaţie, în funcţie de veniturile părinţilor".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb