Guvernul a creat postul de ministru-consilier, înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 14 august 2008

Având în vedere obiectivul prioritar al României în domeniul justiţiei, şi anume, obţinerea unui raport favorabil în decembrie 2008 şi ridicarea monitorizării din partea Comisiei Europene, Guvernul a aprobat crearea unui post de ministru-consilier, înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană. Acest post va asigura, în special, dialogul cu privire la modalitatea de îndeplinire de către România a condiţionalităţilor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie.

"Eforturile în această direcţie trebuie continuate, astfel încât acest mecanism să fie suspendat de către Comisia Europeană în decursul următoarelor două semestre", a declarat Primul-minis-tru Călin Popescu-Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat că măsura creării acestui post de înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei a fost luată pentru eficientizarea şi, în acelaşi timp, pentru facilitarea acestui dialog cu Comisia Europeană.

Conform modificărilor aduse în acest sens Hotărârii Guvernului nr. 167/2003 privind structura şi încadrarea cu personal a Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, ceilalţi trei reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei vor continua să îşi exercite atribuţiile stabilite în competenţa lor şi vor colabora cu reprezentantul special cu privire la realizarea atribuţiilor acestuia în relaţia cu Comisia Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb