Guvernul a decis: Arafat coordonează intervenţiile în situaţii de urgenţă

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 30 ianuarie 2014

Guvernul a decis: Arafat coordonează intervenţiile în situaţii de urgenţă

Accidentul aviatic din Munţii Apuseni a dus la crearea unei noi structuri de intervenţie, condusă de medicul Raed Arafat. Înainte să fie trase primele concluzii, să se găsească responsabilii pentru lentoarea intervenţiei, să se stabilească cine, unde şi cum a greşit, dacă există sau nu vinovaţi pentru cele două vieţi pierdute, Guvernul a deci să înfiinţeze un nou departament care să gestioneze situaţiile de urgenţă.

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Guvernului s-a aflat şi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă "privind unele măsuri în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul naţional de management al situaţiilor de urgenţă". Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, va fi condus de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, a anunţat premierul Victor Ponta înaintea şedinţei de Guvern. Conform premierului, departamentul va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, dar va avea atribuţii legale de coordonare a unor forţe şi din alte ministere: "Pe baza a ceea ce am constatat în aceste zile vom adopta o ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului de Interne, dar cu capacitate legală de a coordona forţe şi din alte ministere, în aşa fel încât să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice".

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă, astfel că vor exista două tipuri de comitete de urgenţă, respectiv unul care să se refere la intemperii, unde ministrul Administraţiei, împreună cu autorităţile locale şi alte instituţii, trebuie să aibă proceduri foarte clare şi capacitate de intervenţie, şi unul pentru situaţii de urgenţă, unde să colaboreze Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi, care să funcţioneze sub autoritatea unei singure persoane.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca tot puneti un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii sef la Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, atunci puneti si un secretar de stat de la Ministerului de Interne sef de departament la Ministerul Sănătăţii, de preferat la Departamentul de sanatate mintala.

    si anume ca politicienii sunt lasi.

    Domnul Arafat a fost cea mai buna dovada ca domnul Basescu nu are dreptate , deoarece politicile macroeconomice sunt ca fulgii de omat in comparatie cu zapada de pe strade. Pe ei nu ii iei in considerare , dar ce este in fata pridvorului te ia cu fiori. Sunt convins de faptul ca in politica promisiunile sunt egale cu zero, insa acest mod de a te ajuta de oameni care fiind cinstiti au ajuns sa fie eroi nationali este totusi cea mai perfida manipulare. In rest totul este doar un morman de nea.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb