Guvernul britanic a dispus tuturor ministerelor şi instituţiilor subordonate acestora să înceteze folosirea în locaţii ''sensibile'' a camerelor de supraveghere fabricate de companii chineze, mai ales că în China acestea sunt obligate prin lege să coopereze cu serviciile de informaţii de la Beijing, relatează joi agenţia EFE, potrivit Agerpres.
Ministrul fără portofoliu cu rangul cel mai înalt în guvernul britanic, Oliver Dowden, a declarat în faţa Camerei Comunelor că aceste echipamente ''nu trebuie să fie conectate la reţelele principale ale departamentelor'', iar responsabilii acestora trebuie să evalueze necesitatea înlocuirii lor imediate.
''Aproape toate aspectele vieţii noastre sunt chiar acum supravegheate cu ajutorul sistemelor avansate care au fost concepute şi au fost achiziţionate de companii controlate de alte guverne'', a spus la rândul său comisarul pentru supraveghere video şi biometrie al guvernului britanic, Fraser Sampson.
Aceste companii au ''obligaţia de a furniza datele propriilor guverne, în baza legislaţiilor naţionale'' ale ţărilor de origine ale acestor companii, a atras atenţia acest responsabil.
Preşedinta comitetului pentru afaceri externe al parlamentului de la Londra, Alicia Kearns, a salutat măsura anunţată de guvern. ''Eliminarea camerelor de supraveghere chineze din acest edificiu este un pas în direcţia corectă, dar trebuie să mergem mult mai departe'', a spus deputata conservatoare, care a cerut aplicarea acestei măsuri tuturor ''entităţilor publice şi autorităţilor locale''.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.11.2022, 22:00)
Hotul striga hoții.
Las că și Romania s-au împânzit de camere. Toți angajații nu mai ies in teren cu mai puțin devin voyeuri. Îți dă amenda după ce te-a văzut pe camera.
Tineretul din ziua de azi nu o sa se mai poată sărută într-un parc fara 3 camere ale primăriei să surprindă momentul.