Guvernul deblochează mii de locuri de muncă în ministere

Mihai Vereha
Ziarul BURSA #Politică / 30 ianuarie 2006

Măsurile pentru creşterea capacităţii administrative de absorbţie a fondurilor structurale anunţate ieri de Guvern constau în suplimentarea de locuri de muncă în direcţiile de integrare ale ministerelor şi modificarea cadrului instituţional de gestionare a fondurilor europene.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a precizat că se vor scoate la concurs, începînd cu 7 februarie, 8.500 de posturi în ministere, pentru personal care să lucreze în domeniul integrării europene şi fonduri structurale. Necesarul de personal este însă de 11.000 de salariaţi în minis-tere, a mai declarat Tăriceanu. Premierul a specificat că funcţionarilor publici care vor lucra cu fonduri europene li se vor acorda un spor de 75% din salariu, conform Legii 490/2004. Posturile scoase la concurs sînt repartizate în mare măsură în domeniul agriculturii, respectiv 6.000 de locuri de muncă din care 3.900 vor fi la agenţiile de plăţi şi intervenţie. Aceste posturi au fost create cu scopul să deruleze subvenţiile cu fonduri europene în agricultură. Alte 600 de posturi au fost repartizate Agenţiei Sapard, 200 la Ministerul Mediului şi 700 la Ministerul Justiţiei.

În privinţa gestionării fondurilor de către instituţii, Executivul a decis pe baza recomandărilor Delegaţiei Comisiei Europene ca ministerele de linie să-şi gestioneze propriile programe cu finanţare europeană. Cofinanţarea ţării noastre la proiectele europene va fi asigurată cu banii obţinuţi din privatizare care vor intra într-un viitor "Fond Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii", a spus premierul. De asemenea, Tăriceanu a subliniat că fondurile Phare 2003 au fost utilizate în proporţie de 98,2% şi că sumele rămase neutilizate au fost folosite pentru contracararea efectelor inundaţiilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb