Guvernul îşi asumă răspunderea şi pentru legile justiţiei

George Bănciulea
Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2005

Guvernul trebuie să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului şi pentru pachetul legislativ de reformă a justiţiei, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, amintind că Executivul va recurge la aceeaşi procedură pentru legile proprietăţii. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

Liderul PNL a precizat că, potrivit Constituţiei, Guvernul nu îşi poate asuma răspunderea decît pentru un pachet de legi şi, tocmai ca să nu fie încălcată legea fundamentală, actele normative ce vizează reforma în justiţie şi cele referitoare la proprietate vor fi comasate într-un singur pachet.

Iniţial, partidele aflate la guvernare doreau asumarea răspunderii Executivului doar pentru legile proprietăţii în această sesiune parlamentară, iar pentru legile de reformă a jus-tiţiei - în sesiunea următoare. Deputatul PNL a motivat, însă, "graba" prin faptul că, în situaţia în care problemele grave din justiţie nu vor fi rezolvate cît mai curînd, ar putea fi activată clauza de salvgardare, care amînă aderarea noastră la Uniunea Europeană. Totodată, "accelerarea reformei din jus-tiţie va duce la obţinerea din partea Comisiei Europene, în toamna acestui an, a unui Raport de ţară favorabil şi la eliminarea sistemului corupt implementat de PSD", a spus Nicolăescu.

Liderul PNL crede că nu vor fi probleme în coaliţie în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pentru aceste pachete de legi. "Am discutat cu PD, UDMR şi PC, şi nu sînt probleme", a precizat Nicolăescu.

Partidul Social Democrat res-pinge ideea asumării răspunderii pentru pachetele în cauză şi a ameninţat că va depune o moţiune de cenzură. În cazul în care moţiunea va fi votată în Paralament, conform Constituţiei, Guvernul va fi revocat şi vor fi organizate alegeri anticipate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb