Guvernul nu vrea să-i mai despăgubească, cu bani, pe foştii proprietari

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iulie 2010

Guvernul nu vrea să-i mai despăgubească, cu bani, pe foştii proprietari

Guvernul nu mai vrea să des-păgubească foştii proprietari deposedaţi îaninte de "89 cu bani, ci doar cu acţiuni la Fondul Proprietatea, în următorii doi ani, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Legislaţia actuală prevede că foştii proprietari au dreptul să primească despăgubiri în numerar în limita a 500.000 de lei, pentru sume mai mari fiindu-le acordate acţiuni la Fondul Proprietatea.

Ideea ca statul să despăgubeas-că foştii proprietari doar cu acţiuni a fost vehiculată în cadrul Grupului Interministerial de Lucru alcătuit în urmă cu două luni, la propunerea Cynthiei Curt, consiliera primului ministru, ne-a spus Marius Murgu, vicepreşedintele Uniunii Asociaţiilor de Foşti Proprietari.

"Propunerea nu este rea, dar provoacă inechitate, în condiţiile în care unii încasează dividende importante de la Fondul Proprietatea, iar foştii proprietari nu vor mai lua niciun ban de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Noi oricum sfătuiam proprietarii să opteze pentru despăgubiri în acţiuni, şi nu în bani pentru că ar fi trebuit să aştepte chiar şi doi ani până să primească banii, în timp ce acţiunile şi le-ar fi primit mult mai repede", a menţionat Murgu.

Potrivit acestuia, la ANRP au ajuns circa 65.000 de dosare ale foştilor proprietari, care cer să fie despăgubiţi. Murgu susţine că dintre cele 65.000 de dosare, doar câteva mii sunt în lucru, din cauză că funcţionarii ANRP se mişcă relativ greoi.

"În perioada următoare, estimez că vor mai veni de la Primării şi Prefecturi încă vreo 60.000 de dosare care trebuie soluţionate. Noi am cerut valoarea lor estimativă, însă nu am primit nicio informaţie în acest sens", a adăugat Marius Murgu.

Până acum, ANRP acorda tranşele de despăgubire în numerar din dividendele pe care Ministerul de Finanţe le primea de la Fondul Proprietatea, şi în completare de la bugetul de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Murgu care e si presedintele asoc. de actionari din fond, vrea întâi de toate listarea fondului iar apoi plata dividendelor, varianta cea mai bună ptr a da avînt cotatiei. Iurascu cere reinvestirea intregului profit fără plata dividendelor, căci ar profita doar citeva sute de proprietari, restul fiind speculatori de drepturi litigioase

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb