Guvernul va organiza Conferinţa Regională Europeană INTERPOL la Bucureşti, în 19-21 mai

Elena Deacu
Companii / 15 aprilie 2015

Guvernul a aprobat două acte normative în scopul organizării, la Bucureşti, în perioada 19-21 mai 2015, a celei de-a 43-a Conferinţe Regionale Europene INTERPOL.

Printr-un proiect de lege aprobat de Executiv, se ratifică Acordul între Guvernul României şi Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală (OIPC) - INTERPOL privind privilegiile şi imunităţile participanţilor la acest eveniment. Actul normativ a fost aprobat având în vedere faptul că, pe lângă responsabilităţile organizatorice, România, ca stat gazdă, trebuie să se sigure că reprezentanţii ţărilor invitate şi observatorii vor obţine, fără dificultate, viza de intrarea pe teritoriul României şi vor beneficia de exceptarea de la taxele vamale a echipamentelor tehnice şi ştiinţifice furnizate de organizaţie pentru desfăşurarea conferinţei. Guvernul solicită Parlamentului dezbaterea acestui proiect de lege în procedură de urgenţă.

De asemenea, Guvernul a aprobat o hotărâre potrivit căreia Conferinţa Regională Europenă INTERPOL va fi organizată la Bucureşti de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conferinţa Regională Europeană INTERPOL este un eveniment marcant la nivel regional, la care vor participa peste 150 de delegaţi din 50 de ţări, precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale invitaţi de Secretariatul General al OIPC INTERPOL.

Agenda Conferinţei Regionale Europene INTERPOL conţine teme de actualitate ale organizaţiei, cu accent pe cooperarea poliţenească operativă, instrumentele puse la dispoziţia statelor membre pentru combaterea şi prevenirea criminalităţii transfrontaliere.

România este membru fondator al O.I.P.C - Interpol (1923) şi primul stat din zonă care a readerat la organizaţie după cel de-al doilea război mondial (1973). În prezent, România este unul din principalii contributori şi utilizatori ai bazelor de date INTERPOL, fiind pe locul 3 în Uniunea Europeană şi locul 7 în regiunea europeană ca cel mai mare participant la instrumentele de cooperare poliţenească la nivel global.

Costurile organizării conferinţei sunt estimate la 300.000 euro şi vor fi suportate din bugetul pe anul 2015 al Ministerului Afacerilor Interne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb