Guvernul va permite lucrări de construcţie pe litoral finanţate din fonduri UE

E.D.
Fonduri Europene / 6 mai 2014

Restricţia privind derularea unor lucrări de construcţie pe litoral, valabilă în prezent în intervalul 15 mai-15 septembrie, va fi ridicată pentru investiţii finanţate din fonduri europene, constructorii fiind obligaţi să respecte condiţiile de protecţie a turiştilor, a declarat astăzi premierul Victor Ponta.

Ordonanţa, care modifică Legea 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre, va fi aprobată în şedinţa de azi a Guvernului.

"O ordonanţă prin care permitem continuarea lucrărilor din fonduri europene, în special în zona de litoral, acolo unde era o lege de acum câţiva ani prin care, între 15 mai şi 15 septembrie, nu se lucra, după care venea iarna şi iar nu se lucra. Avem programe cu fonduri europene unde, dacă nu lucrăm, pierdem banii şi rămânem cu şantierul, nu doar în Mamaia, ci şi în Eforie şi în alte zone", a spus Ponta la începutul şedinţei Executivului.

El a arătat că este un lucru extrem de important ca lucrările aflate în execuţie să fie continuate şi finalizate, dar "în condiţii de protecţie a turiştilor".

Joi, după ce a inspectat lucrările la diverse obiective din Mamaia, premierul Victor Ponta l-a asigurat pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, că, marţi, va fi emisă o ordonanţă de urgenţă care va permite autorităţilor locale să poată construi şi în sezonul estival în cazul proiectelor care sunt începute cu fonduri europene.

Mazăre i-a prezentat premierului pe scurt proiectul de modernizare a staţiunii Mamaia şi în ce stadiu se află acum lucrările, cerându-i acestuia să se poată construi şi în timpul sezonului estival, pentru că altfel se pierd fondurile europene.

El a arătat că a primit asigurări din partea constructorului că o parte din lucrările din Mamaia vor fi gata până în 15 iunie, dar că, dacă nu va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă, lucrările trebuie întrerupte la 15 mai.

În staţiunea Mamaia sunt în construcţie trei pasarele pietonale din metal, în formă de iaht, năvod şi val, care vor costa 10,5 milioane de lei.

Mazăre susţinea că lucrările la cele trei pasarele vor fi încheiate la sfârşitul lunii noiembrie, reprezentanţii Primăriei dorind ca inaugurarea lor să aibă loc în 1 decembrie.

Lucrările sunt realizate cu fonduri europene, valoarea totală a proiectului este de 10,5 milioane de lei, contribuţia Uniunii Europene fiind de aproape 7 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb