Hackerii militari din Rusia au încercat fără succes să atace infrastructura energetică a Ucrainei

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 13 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Hackerii militari din Rusia au încercat şi nu au reuşit să atace infrastructura energetică a Ucrainei săptămâna trecută, au declarat ieri guvernul ţării şi o companie importantă de securitate cibernetică, transmite CNBC, conform News.ro.

Atacul a fost conceput pentru a infiltra computerele conectate la mai multe substaţii, apoi pentru a şterge toate fişierele, ceea ce ar fi dus la închiderea acelei infrastructuri, potrivit rezumatului incidentului făcut de Ucraina.

ESET, o companie de securitate cibernetică cu sediul în Slovacia, care lucrează pentru a ajuta la securizarea infrastructurii ucrainene, a declarat într-un rezumat al atacului că acesta a fost condus de acelaşi braţ al agenţiei de informaţii militare a Rusiei, GRU, care a executat anterior cu succes atacuri similare în 2014 şi 2015.

În ambele incidente, unii locuitori din Kiev nu au mai avut energie electrică, temporar.

Acest atac a fost planificat de cel puţin două săptămâni, a spus ESET. De când Rusia şi-a început invazia în februarie, Ucraina nu a fost lovită de niciun atac la fel de vizibil distructiv ca acele atacuri anterioare ale companiilor energetice de la Kiev.

Dar Ucraina s-a confruntat cu mai multe aşa-numite atacuri "ştergătoare", inclusiv cele care au vizat computerele din guvernul Ucrainei, instituţiile financiare şi furnizorii de servicii de internet. Aceste atacuri urmăresc, de asemenea, ştergerea în masă a fişierelor de pe computerele piratate.

Viktor Zhora, un oficial de top al securităţii cibernetice ucrainene, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută pe platforma de videoconferinţe Zoom că malware-ul s-a infiltrat cu succes în unele computere din sectorul energetic al Ucrainei şi a provocat întreruperi la o unitate. Dar acest lucru a fost remediat rapid şi niciun client nu a pierdut puterea, a spus el.

Apărarea eficientă a venit de la o echipă combinată de personal din tehnologia informaţiei, informaţii ucrainene, ESET şi Microsoft, care ajută şi la apărarea Ucrainei de hackeri, a spus Zhora.

Zhora a refuzat să numească compania electrică sau regiunea în care operează, dar a spus că compania furnizează energie electrică pentru o zonă în care locuiesc milioane de oameni.

Ciaran Martin, fostul şef al Centrului Naţional de Securitate Cibernetică din Regatul Unit, a declarat că atacul a fost în conformitate cu încercările anterioare de hacking ruseşti.

"Acesta este genul de operaţiune pe care Rusia a desfăşurat-o de mai multe ori între anexarea Crimeei în 2014 şi invazia completă din acest an. Este doar o versiune mai grăbită şi, se pare, una complet nereuşită, mulţumită în parte muncii excelente de apărare cibernetică", a spus Martin într-un mesaj text.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb