Hahn: "E nevoie de asigurarea accesului la finanţare a noilor proiecte din cadrul SUERD"

F.A.
Politică / 28 octombrie 2013

Comisarul european pentru politică regională, Johhanes Hahn, a declarat, astăzi, că este nevoie de asigurarea accesului la finanţare a noilor proiecte din cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD), de o mai bună cooperare între statele membre UE şi cele ne-membre, conform unui comunicat de presă.

De asemenea, domnia sa a subliniat rolul important al miniştrilor de externe în stabilirea orientărilor strategice şi a evidenţiat necesitatea ca strategia să continue să producă rezultate concrete în folosul cetăţenilor, să dezvolte soluţii pentru abordarea provocărilor comune din cadrul regiunii Dunării.

"Miniştrii de externe din statele SUERD ar trebui să joace un rol mai important pentru a asigura implicarea politică la nivel înalt în susţinerea proiectelor derulate în cadrul Strategiei. E nevoie de asigurarea accesului la finanţare a noilor proiecte din cadrul SUERD, de o mai bună cooperare între statele membre UE şi cele ne-membre", a afirmat comisarul european.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a prezidat, astăzi, la Bucureşti, reuniunea miniştrilor de externe din statele participante la Strategia UE pentru regiunea Dunării.

În cadrul reuniunii de astăzi, discuţiile şi consultările au vizat cooperarea regională şi importanţa dimensiunii teritoriale în noua politică de coeziune a Uniunii, consolidarea structurilor naţionale de guvernanţă a Strategiei Dunării la nivelul palierelor executiv-sectoriale, coordonarea eforturilor naţionale pentru adaptarea abordării macro-regionale la realitatea unei Europe extinse, precum şi capitalizarea mecanismelor de cooperare transnaţională şi transfrontalieră pentru a susţine statele ne-membre participante la Strategie, în demersurile lor de împlinire a aspiraţiilor de integrare europeană.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a prezentat, la încheierea reuniunii, Declaraţia comună a miniştrilor de externe din statele dunărene, se mai arată în comunicat. Documentul consemnează, în principal, recunoaşterea contribuţiei Strategiei Dunării la dezvoltarea regiunilor şi comunităţilor dunărene atât din interiorul Uniunii, cât şi din vecinătatea graniţelor sale, coordonarea priorităţilor naţionale de dezvoltare şi promovarea de proiecte comune cu impact macro-regional, întărirea dialogului pentru alinierea surselor de finanţare din fondurile viitorului cadru financiar multianual 2014-2020, implicarea miniştrilor de externe şi a coordonatorilor naţionali în consolidarea palierelor naţionale de guvernanţă a Strategiei; precum şi, susţinerea integrării statelor dunărene ne-membre prin programele de cooperare transfrontalieră şi instrumentele de asistenţă ale Uniunii la graniţele externe ale sale.

"Ministerele de externe trebuie să se coordoneze la nivel politic şi să utilizeze cele mai bune instrumente la nivel naţional pentru a asigura o bună guvernanţă a regiunii Dunării prin implicarea mai activă a statelor ne-membre UE şi pentru a valorifica cooperarea regională", a declarat ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean. 

Reuniunea miniştrilor de externe din statele dunărene este organizată, pentru prima dată, anul acesta, în marja Forumului Anual al Strategiei Dunării de la Bucureşti, la iniţiativa ministrului Titus Corlăţean şi, tot în premieră, este completată de reuniunea miniştrilor pentru dezvoltare regională, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb