Hanul Gabroveni a fost modernizat şi restaurat cu 37 milioane lei

E.D.
Companii #Imobiliare / 19 septembrie 2014

Primarul General, Sorin Oprescu, a inaugurat noul centru cultural al Capitalei, deschis în incinta hanului Gabroveni, monument istoric restaurat şi modernizat cu fonduri norvegiene şi de la bugetul local,în valoare totală de peste 37 milioane lei.

Suma totală cheltuită pentru realizarea şi finalizarea obiectivului de investiţii "Hanul Gabroveni" a fost de 37.362.216 lei (TVA inclus). Din această sumă, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi, 23.633.147 lei (TVA inclus) reprezintă contribuţia Primăriei Generale şi 13.729.068 lei contribuţia asigurată prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Din totalul investiţiei, 28.145.788 lei (TVA inclus) sunt lucrări de construcţie, din care Primăria Municipiului Bucureşti a asigurat 21.189.388 lei, iar finanţatorii norvegieni 6.956.400 Lei (inclusiv TVA).

La inaugurare, Sorin Oprescu a declarat: "Cred în poporul român, în tinerii noştri, în dragostea noastră de ţară. Iar faptul că astăzi deschidem împreună porţile unui nou lăcaş de cultură într-un obiectiv de patrimoniu restaurat, chiar aici în Centrul istoric al Bucureştiului, este o dovadă că ne respectăm înaintaşii. Îi invit pe bucureşteni, şi nu numai, să viziteze hanul Gabroveni în zilele în care îşi va deschide porţile pentru public, respectiv pe 20 şi 21 septembrie. Şi îi aşteptăm la expoziţiile, concertele, spectacolele, care vor avea loc aici, de acum înainte."

În cadrul manifestării, Edilul şef a acordat peste peste 50 de diplome IN HONORIS unor personalităţi care, prin activitatea lor, au promovat valorile româneşti în lume. Printre aceştia se numără: Ioan Holender, care a primit Cheia Oraşului pentru organizarea festivalului "George Enescu", Ion Caramitru (pentru contribuţia la revitalizarea Teatrului Naţional), academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici (pentru întreagă să activitate academică), doctorii Radu Zamfir, Cătălin Pivniceru şi Valentin Calu (pentru devotamentul dovedit în salvarea vieţilor omeneşti), echipa care a contribuit la restaurarea hanului Gabroveni, sportivi care au promovat România în lume, artiştii Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Florina Cercel, Luminiţa Gheorghiu, Alina Cojocaru Victor Rebengiuc (pentru o carieră dedicată publicului), precum şi realizatorii TV Iuliana Tudor, Andi Moisescu, Răzvan Simion, Dani Oţil, Teo Trandafir, Emil Hurezeanu (pentru promovarea valorilor româneşti).

Prezent la eveniment, alături de oameni de cultură, academicieni, profesori, ambasadori, Victor Ponta, Prim-Ministrul României, a declarat: " Vreau doar să urez "La mulţi ani!" Bucureştiului la aniversarea a 555 de ani. 20 septembrie este o zi fericită în care se sărbătoreşte Bucureştiul. Îl felicit pe domnul Primarul General pentru faptul că reuşeşte proiecte care trebuiau făcute de foarte mult timp, dar care, până la urmă, prind viaţă . O spun încă o dată, tot ceea ce va ţine de colaborarea până la urmă normală între Guvern şi Primăria Generală sau primăriile de sector, o să facem. Pentru că am constatat, şi eu şi Primarul General, că atunci când muncim împreună avem mai mult spor."

Ansamblul găzduieşte un centru cultural-artistic la standard european, care cuprinde o sala mare de spactacole cu 200 de locuri, o sala mai mică de 70 de locuri, o sala care ar putea avea destinaţia de studio sau de repetiţie, 4 săli de expoziţie, birouri, cafenea şi punct de informare turistică.

Costurile de realizare a proiectului au fost asigurate din mai multe surse: bugetul local al Primăriei Municipiului Bucureşti şi contribuţia Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Unitatea de Management a Proiectelor SEE (UMP).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb