Hanwha ne-a prezentat vehiculul pentru infanterie cu cel mai înalt grad de protecţie din lume

A consemnat George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 20 iunie

Hanwha ne-a prezentat vehiculul pentru infanterie cu cel mai înalt grad de protecţie din lume

English Version

(Interviu cu Ilho So, inginer, Hanwha)

Printre companiile mari prezente la târgul de armament din mai s-a numărat Hanwha, care, la începutul acestui an, a oferit Ministerului Apărării Naţionale obuzierul autopropulsat şenilat K9, iar la BSDA a prezentat Redback - vehicul şenilat militar pentru infanterie.

Despre caracteristicile acestui nou vehicul de luptă am discutat cu Ilho So, inginer în cadrul Departamentului de Cercetare din cadrul companiei Hanwha.

Reporter: Ce ne puteţi despre echipamentul conţinut de şenilatul Redback?

Ilho So: Vorbim despre un tun autopropulsat, şenilat, care este construit în aşa fel încât să ofere o protecţie maximă atât celor din interiorul vehiculului, cât şi trupelor de infanterie care vin în spatele acestui vehicul. Deci practic nu vorbim doar despre o putere de foc foarte mare, ci şi despre cel mai performant vehicul de luptă al infanteriei, pentru că are mai multe sisteme de protecţie, oferind protecţie multiplă, având practic cel mai ridicat nivel de protecţie la nivel global în acest moment. Redback este deservit de un echipaj alcătuit din 9-11 oameni: unul este conducătorul vehiculului, altul este comandantul, al treilea este artileristul, iar în partea din spate se află încă şase sau opt militari care alimentează tunul cu obuzele necesare şi care execută şi alte ordine primite de la comandant. Armamentul principal al lui Redback este un tun Mk44S Bushmaster II de calibrul 30 milimetri capabil să tragă toate tipurile de muniţie de dimensiunea 30 milimetri pe 173 milimetri. Vehiculul este realizat împreună cu 19 state, inclusiv SUA, Marea Britanie şi alţi aliaţi. Fiecare tun este echipat cu un dispozitiv de reglare a siguranţelor pentru obuze. De asemenea, poate fi actualizat rapid la Supershot de 40 milimetri prin schimbarea a trei componente ceea ce duce la o letalitate crescută. Pe lângă tun, dispune şi de Remote Weapons Station (RWS), alcătuit dintr-o mitralieră de calibrul 5,56 milimetri, din două mitraliere - una de calibrul 7,62 milimetri, alta de calibrul 12,7 milimetri - şi un aruncător de grenade de calibrul 40 milimetri.

Reporter: Care este autonomia vehiculului în condiţii de luptă?

Ilho So: Depinde de terenul şi operaţiunile militare efectuate în fiecare ţară. Vehiculul pe care îl vedeţi aici se află şi în dotarea armatei australiene fiind un suport pentru tancuri, având un rol multiplu în cadrul luptei. Avem cu armata australiană un contract pentru realizarea şi furnizarea a 129 vehicule de luptă Redback IFV. Viteza maximă a unui astfel de vehicul este de 70 kilometri pe oră.

Reporter: Să înţelegem că Redback funcţionează doar ca un suport pentru tancuri şi pentru obuzierele autopropulsate?

Ilho So: Nu. Red-back este în principal un vehicul-suport pentru trupele de infanterie, dar poate fi folosit foarte bine şi ca putere de foc pe câmpul de luptă contra tancurilor inamice.

Reporter: Cât de sigur este acest vehicul pentru cei 11 oameni din interior? Care este gradul de protecţie oferit acestora?

Ilho So: Din ceea ce ştiu, Red-back are cel mai înalt grad de protecţie la nivel global în acest moment.

Turelă dotată cu un tun şi Remote Weapons Station (RWS)

Reporter: Cât costă un astfel de vehicul de luptă?

Ilho So: Depinde de opţiunile dorite de statul care achiziţionează un astfel de vehicul. De aceea, nu vă pot spune un preţ exact.

Reporter: Comparativ cu alte vehicule din categoria sa este un preţ mare sau mic?

Ilho So: Este posibil ca unora să li se pară preţul un pic cam mare, spre deosebire de alte vehicule din aceeaşi categorie, dar vorbim despre un vehicul şenilat capabil să vâneze şi să distrugă tancuri mult mai mari decât el. Red-back oferă cel mai înalt nivel de protecţie împotriva exploziei, atât în interior, cât şi în exterior, şi este dotat cu un sistem de arme, care include turela dotată cu un tun şi

Remote Weapons Station (RWS). Sistemul optic pentru armament este asigurat de compania Elbit. Turela integrează perfect cei mai recenţi senzori, arme şi sisteme de protecţie activă - toate proiectate de la început, fără nicio completare sau modificare ulterioară. Sistemul optic este prevăzut cu senzori cu laser care detectează din timp orice pericol ascuns în teren, pe câmpul de luptă. Sistemul de protecţie activă Iron Fist a fost testat cu succes la sfârşitul anului 2020, iar rachetele SPIKE LR2 au fost lansate cu succes dintr-un vehicul Redback la începutul anului 2021. Şenilele de cauciuc ale lui Redback şi ingineria asociată reduc zgomotul şi vibraţiile, oferind în acelaşi timp calitate superioară pentru echipaj şi soldaţi. Redback dispune de un sistem de suspensie pentru vehicule blindate foarte avansat, care nu are bare de torsiune, permiţând mai mult spaţiu pentru sisteme inovatoare şi eficiente de atenuare a exploziei. La final, ţin să reiterez faptul că Redback oferă cel mai înalt grad de protecţie existent la nivel global în acest moment pentru personalul care îl deserveşte

Reporter: Vă mulţumim!

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Orice fabricant isi lauda marfa. Presupun ca proiectul este corect si executia impecabila, dar orice echipament de acest tip in conditii de lupta este distructibil . Se spune ca a fost achizitonat de catre armata

    australiana dar pe acest continent n-am auzit de conflicte armate. Razboiul din Ucraina a demonstrat ca

    echipamentele pt lupta directa pe front (tancuri, obuziere, transportoare blindate) au o durata de viata scurta. 

    1. Solutia se gaseste in seria Star Trek.

      Campurile de forta sint eficiente chiar si la atacurile cu torpile fotonice, la viteze de zeci de warp. 

      Foaie verde stalp / Curge apa-n beci. Deci care este ideea ta? Sa nu cumparam? sa fim pacifisti? sa cumparam niste cutii de Nivea?

      Armata australiana se doteaza cu tancuri si tranportoare blindate pentru a se apara de canguri...

      Stii tu, sunt niste animale mici si cu ochii oblici... 

      Daca tot vrem acest tip de transportor blindata pe care unii il denumesc tanc usor, ar trebui sa

      cumparam o licenta si macar sasiul si montajul sa-l facem in tara.  

    Cumpărăm și noi, măcar 1000 de buc.

    pana e președinte "România Educata"  

    Polonia a achizitionat acest obuzier!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb