HempFlax şi Carmeuse au demarat proiectul "Casa Verde Cânepă"

Andrei Stan
Companii / 20 octombrie 2016

Compania HempFlax, care cultivă şi procesează cânepă industrială în Europa, şi producătorul de var Carmeuse au demarat proiectul "Casa Verde Cânepă", prin intermediul căruia se va acorda cantitatea integrală de puzderie şi var necesară realizării a trei proiecte de casă.

Potrivit unui comunicat de presă al HempFlax, proiectele câştigătoare vor fi alese conform planurilor încărcate pe site-ul www.casaverdecanepa.com, iar valoarea totală a premiilor ce pot fi oferite este de aproximativ 5000 de euro pentru fiecare dintre cele trei case, în funcţie de tipul proiectelor.

Oana Suciu, director general al HempFlax România, a declarat: "În cazul utilizării zidăriei de cânepă şi var, conductivitatea termică este mult scăzută comparativ cu soluţiile clasice pe bază de ciment. De asemenea, vorbim de un PH ridicat, care oferă protecţie împotriva mucegaiului, bacteriilor şi alergenilor şi de un material mai flexibil decât cimentul, rezistent la foc, care poate reduce considerabil crăpăturile".

Puzderia de cânepă este produsă de HempFlax în judeţul Alba şi constituie un produs secundar ce reprezintă partea lemnoasă a tulpinii, rezultată după extragerea fibrelor tehnice şi întrebuinţată ca material pentru construcţii ecologice.

Pentru înscrierea în program, poate depune dosarul orice persoană fizică ce are în vedere fie construirea, în regie proprie, a unei case noi, fie un proiect de renovare.

Perioada de înscriere are loc începând cu data de 15 octombrie şi până la 31 decembrie 2016.

Câştigătorii vor fi desemnaţi prin vot online în luna ianuarie 2017, astfel: primele zece proiecte care au obţinut cel mai mare număr de voturi online vor intra în faza a doua a concursului, în care un juriu format din reprezentanţi Hempflax, Carmeuse şi ONG-uri va alege cele trei proiecte câştigătoare.

Potrivit comunicatului, Carmeuse Holding şi HempFlax se alătură Administraţiei Fondului pentru Mediu în demersul acesteia de a îndemna şi sprijini constructorii în a folosi surse regenerabile pentru optimizarea energetică a clădirilor: izolarea locuinţelor (cânepă, lână, vată minerală bazaltică, plută, perlit, celuloză), zidărie din cânepă şi var, dar şi finisaje (tencuieli, adezivi, vopseluri şi amorse, fără Compuşi Organici Volatili) folosind materiale cu amprentă redusă de carbon, non-toxice şi din surse regenerabile cu impact implicit asupra calităţii mediului interior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb