Huawei prezintă un nou model de dezvoltare bazat pe transformare digitală şi tranziţia către zero emisii nete de carbon

F.D.
Companii / 1 iulie 2022

Huawei prezintă un nou model de dezvoltare bazat pe transformare digitală şi tranziţia către zero emisii nete de carbon

Huawei prezintă un nou model de dezvoltare bazat pe transformare digitală, energetică şi tranziţia către zero emisii nete de carbon, ca soluţie pentru campusuri inteligente în viitor, prin reformare şi inovare sistematică, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, fiind considerat un reper al aplicării acestui model de dezvoltare, campusul inteligent cu zero emisii de la Huawei integrează componente de planificare, construcţie şi implementare, ce permit o dezvoltare durabilă din punct de vedere social şi vin în sprijinul ţărilor pentru atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de carbon.

Se preconizează că investiţiile globale în tranziţia energetică vor ajunge la 131 de trilioane de dolari până în 2050; investiţiile Chinei vor ajunge la aproape 22 de trilioane de dolari, iar peste 150 miliarde de dolari vor fi investiţi în campusuri inteligente cu zero emisii de carbon pe perioada celui de-al 14-lea plan cincinal (2021-2025).

Lumea consumă din ce în ce mai multă energie, ceea ce duce la creşterea emisiilor de carbon, iar transformarea în sectorul energiei este decisivă, având digitalizarea ca pilon principal.

În prezent, sistemele energetice şi industriale globale sunt supuse unei transformări pe scară largă, cu scopul de a reduce emisiile de carbon şi de a creşte proporţia de energie curată. Există un impuls semnificativ către decarbonizare, în care sistemele energetice evoluează pentru a fi mai diversificate, iar digitalizarea joacă un rol important în optimizarea energiei.

Modelul de dezvoltare bazat pe cele trei direcţii propune o serie de metodologii pentru a inversa impactul negativ pe care dezvoltarea socială îl are asupra mediului şi a le face, în schimb, să funcţioneze astfel încât să determine beneficii durabile şi sociale. În acest scop, abordarea sistematică va contribui la reducerea consumului de energie şi a emisiilor de carbon la fiecare pas, incluzând pilonii strategiei, managementului, afacerilor şi tehnologiei.

Mai exact, această strategie de dezvoltare se referă la transformările energetice şi digitale cu zero emisii nete de dioxid de carbon din domeniile ecologiei, tehnologiei şi din industrie, sprijinind evoluţia şi modernizarea acestora. Modelul stabileşte un sistem energetic inteligent de decarbonizare, centrat pe date şi informaţii. Prin integrarea fluxurilor de energie, de carbon, de informaţii şi de valori, acesta va promova o dezvoltare socială eficientă şi durabilă, bazându-se pe transformarea digitală pentru a consolida tranziţia energetică şi a atinge obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon.

Orice ţară are nevoie de dezvoltare în toate cele trei direcţii pentru a contribui la construirea unei infrastructuri energetice integrate inteligente, sustenabile, alimentate de tehnologii digitale. În acest sens, este nevoie de obiective de transformare clare şi practice, care să reflecte starea actuală a sectorului energiei, a resurselor şi a industriilor. Politicile trebuie să ghideze dezvoltarea economică şi să promoveze modernizare, dezvoltarea regională, tranziţia energetică, traiul bazat pe emisii reduse de dioxid de carbon, economisirea energiei şi protecţia mediului.

În acest context, campusurile vor acţiona ca unităţi de bază ale oraşelor, plasându-le în centrul procesului de agregare şi dezvoltare industrială.

Aproape 17.000 de campusuri contribuie la peste jumătate din producţia industrială a Chinei şi consumă aproape 70% din energia industrială naţională. Campusurile industriale sunt responsabile de 31% din totalul emisiilor de carbon. Pentru a promova reducerea amprentei de carbon, Consiliul de Stat al Chinei a publicat Planul de acţiune pentru atingerea unui nivel maxim de dioxid de carbon înainte de 2030.Planul implică selectarea a 100 de oraşe/campusuri-pilot reprezentative şi sprijinirea acestora cu politici, fonduri şi tehnologii pentru a facilita neutralitatea lor în materie de emisii de carbon.

Modelul de dezvoltare bazat pe cele trei direcţiipercepe campusurile inteligente ca pe un parcurs evolutiv, dinamic, gândit în etape. Prima etapă este cea a campusului inteligent (cu emisii reduse de dioxid de carbon), în care sunt utilizate resurse energetice pentru a promova economisirea şi eficienţa energetică. A doua etapă este cea a campusului energetic inteligent (cu emisii aproape zero de carbon), în care se dezvoltă un sistem energetic inteligent cu emisii zero.

Cea de-a treia etapă - campusul inteligent bazat pe zero emisii de carbon (zero emisii nete) - integrează principiul complementarităţii multienergetice şi al eficienţei energetice, împreună cu gestionarea integrală a ciclului de viaţă al carbonului. Aşadar, sinergia carbon-energie, big data şi optimizarea modelelor de afaceri creează un parcurs clar de dezvoltare pentru campusurile de astăzi. Fiecare campus în parte se poate baza pe resursele energetice locale pentru a dezvolta obiective de transformare în etape, spre trecerea către zero emisii de carbon, energie şi digitalizare.

Yancheng Power Supply Company a ales Huawei ca partener pentru transformarea digitală în sectorul energetic. După ce a implementat soluţia Huawei pentru energie inteligentă şi cu emisii reduse de carbon, compania a transformat cu succes managementul campusului său de la unul tradiţional, al economisirii energiei, la unul bazat pe carbon, contribuind astfel în mod eficient la digitalizarea energiei în parcul său industrial şi la construirea unui oraş digital, cu emisii reduse de carbon, se mai arată în comunicat.

"Soluţia este fundamentul tehnic şi practic pentru ca Yancheng Power Supply Company să exploreze piaţa emergentă a energiei digitale, să construiască un ecosistem cuprinzător de distribuţie a energiei şi să promoveze construcţia de noi sisteme energetice", a menţionat reprezentantul Yancheng Power Supply Company.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb