IALOMIŢIANU:  "PNL nu abandonează ideea alegerii primarilor din două tururi de scrutin"

Adina Lateş
Politică / 21 ianuarie 2016

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu abandonează ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, transmit surse din presă.

"Este un lucru pe care ni l-a cerut şi societatea civilă. Alegerea primarilor din două tururi de scrutin ar asigura o reprezentativitate din partea primarilor şi ar da posibilitatea unui număr mai mare de persoane să participe la vot. Primarul este ales pentru patru ani şi considerăm că este cel mai important din comunitate. Eu cred că PSD-ul o să-şi clarifice poziţia şi o să susţină acest demers al PNL. Am văzut şi din partea Curţii Constituţionale că este perfect constituţional. Trebuie o decizie politică", a afirmat Ialomiţeanu.

Acesta a subliniat că dacă toate partidele din Parlament ar susţine acest demers, este convins că Guvernul Cioloş ar da o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

"Eu înţeleg că Guvernul Cioloş are o reţinere de a emite OUG atâta timp cât PSD nu s-a pronunţat. Nu vrea să fie criticat că susţine demersul unui partid. Eu cer PSD să fie de acord cu alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Noi tot timpul am susţinut două tururi, chiar dacă unii primari doresc un singur tur de scrutin", a punctat Ialomiţianu.

Referitor la candidatul PNL pentru funcţia de primar al Braşovului, deputatul a arătat că, deocamdată, nu s-au epuizat toate etapele pentru desemnarea acestuia.

"Am înţeles că s-au depus candidaturile, sunt şapte pentru funcţia de primar şi trei pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Noi susţinem în continuare candidatura domnului George Scripcaru pentru funcţia de primar al Braşovului, o susţin şi braşovenii, dar depinde foarte mult de dânsul dacă va dori să candideze. Oricum până se pronunţă instanţa în dosarul în care este cercetat, există prezumpţia de nevinovăţie", a punctat Ialomiţianu.

El a mai precizat că, potrivit legii alegerilor locale, Scripcaru poate să candideze, dar "există o serie de criterii de integritate impuse de PNL, iar dacă şi-ar depune candidatura ar fi analizat pe baza acestor criterii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb