Ianăş Roşeţi, director din cadrul CJ Caraş-Severin, a fost trimis în judecată

E.D.
Anticorupţie / 15 iulie 2014

Şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 9.000 de lei dintr-un total de 8.000 de euro solicitaţi în schimbul atribuirii de contracte în mod preferenţial.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie, din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în perioada 2011 - iulie 2014, Ianăş Roşeţi a pretins şi primit de la un martor denunţător pentru 6 contracte încheiate în anii 2011 şi 2012 suma totală de 36.000 lei, (cca. 8.000 euro), reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă.

Procentul de 10%, stabilit de către Roşeţi, a fost comunicat denunţătorului cu ocazia încheierii acordului infracţional în cursul anului 2011 şi avea în vedere sezoanele hibernale ce urmau. Determinarea acestei valori în sume concrete se făcea cu ocazia fiecărei remiteri, acestea din urmă având loc imediat după momentul efectuării fiecărei plăţi.

Decizia atribuirii acestor lucrări societăţii comerciale administrate de către martorul denunţător a fost luată exclusiv de către Ianăş Roşeţi, neexistând nici măcar aparenţa respectării unor proceduri legale de selecţie şi stabilire a câştigătorului contractelor, prin care autoritatea publică locală încredinţa lucrările de deszăpezire.

De asemenea, tot Roşeţi a fost cel care a stabilit, în mod unilateral, cu privire la efectuarea fiecărei plăţi către societatea comercială administrată de martorul denunţător.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraş - Severin, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb