Iar suntem la ananghie

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 22 mai 2020

Cornel Codiţă

Iată că profeţia s-a împlinit! Nu a mea, ci a unui nebun....profesionist. Cel de la curtea Regelui Lear:

"Cind preoţii sluji-vor din buze şi prea puţin din fapte;

Cînd berea cîrciumarii cu apă-or îndoi;

Cînd nobilul pe croitor să coase o să-nveţe;

Cînd nu ereticii, pe rug, de arsuri s-or plînge, ci domnii ce pe la lupanare trag;

Cînd orice întîmpinare în faţa curţii primi-va judecată dreaptă;

Cînd n-or mai fi nici cavaleri săraci, nici oamenii de cinste îndatoraţi;

Cînd limba de-njurături s-ar lepăda,

Iar punga cea tăiată, tot doldora va rămînea;

Cînd cămătarii-or dovedi că aurul din cîmp s-a înmulţit

Şi cînd matroanele, cu tîrfele de mînă, altare-or înălţa,

Atunci, ţinutul Albionului la mare- ananghie s-a afla..."

(Shakespeare, Regele Lear, actIII, sc.2, traducere C.C.)

Desigur, Albionul este unul generic. Cu toţii, oriunde în lumea în care Shakespeare este încă "suveran", suntem cetăţenii acestui Albion. Chiar şi noi, în România aceasta, a tuturor necazurilor şi micimilor omeneşti unde, miracol! încă există un festival Shakespeare; unde avem Actori shakespearieni...da...da....cu literă mare...puneţi alături interpretarea lui Lear, Codrescu (variantă radiofonică 2002) cu cea a lui Anthony Hopkins (filmul din 2018) şi veţi avea revelaţia unuia şi aceluiaşi geniu întrupat de două ori; România încursiunilor regizorale, nepereche, din universul textelor shakespeariene: L. Ciulei, L. Pintilie, R. Penciulescu, S. Purcărete, C. Buzoianu, A. Şerban.

Ei, bine, Albionul nostru este la ananghie. Nu pentru că popii, azi, au mai puţină credinţă decît enoriaşii lor, nici pentru că vinul or berea sunt botezate în orice crîşmă, indiferent de rang, nici pentru că justiţia este mai strămbă şi mai nesigură decît urma din praf a obezii de la car. Nu, toate acestea, aşa cum ironic ne spune textul shakespearian, s-au întîmplat de cînd lumea şi se vor întîmpla cît va fi lumea. Starea de criză trebuie să vină, să se lege din altceva. Ne dă o cheie tot Shakespeare, ceva mai jos (Regele Lear, act IV, sc 1) "Gloucester: Aceasta-i boala timpului: nebunii călăuzesc pe orbi" (!!!!) Cînd spune vorbele acestea, Ducele de Gloucester este orb, la propriu, ochii i-au fost scoşi din orbite într-un sălbatic şi neomenesc act, nelegiută pedeapsă pentru o vină pe care nu o are, iar nebunul invocat este, de asemenea, unul autentic, Tom, un om cu mintea rătăcită. Nu încape, însă, nici o îndoială că Gloucester nu se referă la starea de fapt, la înţelesul propriu, ci la cel figurat. Pentru el, personal, această soluţie ar putea să nu fie neapărat cea mai rea, ţinînd cont de faptul că, avînd ochi, nu a fost în stare să vadă ţesătura de venin care l-a făcut să se întoarcă împotriva propriului său fiu şi moştenitor legitim. Pentru Rege, însă, pentru Lear, lucrurile nu mai stau la fel. Judecăţile, deciziile şi acţiunile lui se răsfrîng asupra întregului regat. Nu doar soarta lui este în joc, ci a tuturor supuşilor săi, începînd cu fiicele sale şi familiile lor, cu nobilii şi slujitorii cei mai de vază ai regatului şi terminînd cu ţara însăşi împinsă, în cele din urmă, în tragedia unor fratricide lupte pentru putere şi supusă unei ocupaţii străine. Orbirea lui Lear, cea care l-a împins să se încreadă în linguşeala fiicelor mai mari, Goneril şi Regan, şi să pedepsească crunt şi nedrept onestitatea şi reţinerea în laude deşarte a celei mai mici, Cordelia, l-a adus în situaţia de a rămîne pe drumuri, călăuzit în cele din urmă, la rîndul său, tot de un nebun....nebunul curţii sale.

Morala fabulei, adică a povestirii, este doar pentru cei dispuşi să vadă, pentru cei doritori să rupă vălul de pe ochi: paradigma dominantă în lumea politică de azi, nu doar a României, ci mult mai general, a lumii postmoderne, este cea a orbilor, conduşi de nebuni. Axe multiple o intersectează şi o susţin. Dar, cea mai relevantă rămîne, desigur, "conducători-conduşi". Primii, în rolul nebunului, ceilalţi în cel al orbului. Cum să interpretezi şi să califici deciziile la cel mai înalt nivel din China, care au avut ca preocupare doar să ascundă gunoiul sub rogojină şi au pus în pericol viaţa a milioane de oameni? Cum să califici acţiunile de intoxicare informaţională, de atac cibernetic, de propagandă neagră declanşate din centre controlate statal, Rusia, China, menite să abată atenţia de la pericolul dezlănţuit şi să facă greu, dacă nu imposibil de urmărit, linia responsabilităţilor pentru dezastrul provocat? Cum să califici abordările privind protejarea populaţiei, îmbrăţişate şi trîmbiţate cu inconştienţă, în debutul pandemiei, de Trump şi de Boris Johnson, decît "pale de nebunie". Cît despre populaţie, ea a fost întotdeauna condamnată la rolul orbului. Nu se ştie de ce, nu se ştie cum, nu se ştie în ce condiţii şi circumstanţe, nu se ştie cîtă vreme, răul se prăvale peste toţi. Tot ceea ce aveţi de făcut, este să faceţi ceea ce vă spunem noi.....cei care decidem pentru voi. Şi, dacă nu o faceţi de bună voie, biciul, harapnicul, ciomegele statului sunt, colea, gata pregătite să se abată peste spinările voastre!

Singura speranţă stătea în faptul că între lumea politică a Regelui Lear şi cea a noastră, astăzi, este o diferenţă marcată, esenţială. Prima este o autocraţie hiperstructurată piramidal, iar a doua este, la polul opus, o democraţie. O iluzie care abia se mai ţine într-un fir de aţă!

Opinia Cititorului ( 85 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Simbolul neîndoios al nebuniei invariabile care se înstăpânește peste o lume în care iubirea și loialitatea sunt evacuate, pentru că dintre toate personajele în reportajul tabloid de la începutul piesei lipsește tocmai reprezentanta iubirii și a datoriei: Cordelia, fiica mai mică a lui Lear.

    1. Este singura care-și păstrează luciditatea și, alături de ceilalți nebuni din Curtea Miracolelor regelui Lear, singura loială acestuia până la capăt.

      Da..vine sa il salveze, ajunsa regina..

      Dragostea filiala nu moare!

      Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumină, pentru că îi înseninează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este Gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să simtă efectul atracției. Iubirea e Putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii...

      Această forţă explică totul şi oferă sens vieţii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, de frică. Frică pentru că iubirea este singura energie din univers pe care fiinţa umană nu a învăţat încă, să o controleze după voinţa sa.Pentru a evidenţia iubirea, am creat o simplă subtituire în cea mai faimoasă ecuaţie de-a mea....

      Probabil nu suntem încă pregătiţi să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul şi lăcomia care devastează această planetă.

      Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie aşteaptă să fie eliberată.

      Când o să învăţăm să oferim şi... 

      In concluzie Iubirea e Putere, acesta e mesajul editorialului.Ne-au furat puterea, ne-au facut sa ne fie frica prin totalitarisme, prin minciuna tuturor ideologiilor care DOAR ne promit, prin razboiului de orice natura inclusiv RAZBOIUL TOTAL IMPOTRIVA SURSEI. Pandemia poate avea potentialul de a tranforma FRICA in IUBIRE!

      Securitatea umana chiar asta isi doreste sa faca sa ne elibere de frica dar si de nevoi.Ce ideologie ne poate face sa ne iubim, sa fim iubiti de decidenti? Adevarul sau... 

    Este o nebunie atemporală, care așterne bezna, ne lasă orfani de speranțe și iubire.

    Nu, binele nu învinge în basmul lui Shakespeare, înving lăcomia, trădarea, urâțenia. 

    Frumusețea, sinceritatea, loialitatea sfârșesc cu ochii scoși, spânzurați, nebuni, înjunghiați de nebunii care ajung să controleze lumea.

    Unii sunt înnebuniți de putere, alții de sex,... 

    1. Cordelia întruchipează în această operă puterea miraculoasa a dragostei și a iertării. Prin dragostea cu care aceasta îl înconjoară, Regele Lear își va găsi liniștea.

      Cordelia, devenita regina Frantei. este omorâtă din porunca lui Edmund, chiar sub ochii bietului sau tată, care se stinge de durere. 

    Nebunul e glasul ascuns al conştiinţei lui Lear, ghidul său către adevărul a cărui purtătoare e Cordelia.

    1. Trebuie sa fii nebunul regelui, bufonul regelui, pentru a putea spune adevarul, in aceasta lume, in care MINCIUNA sta cu regele la masa..

      Daca nu credem acest lucru vom atrage tot ce e mai dau pt noi si planeta! Trebuie sa fim suficient de nebuni incat sa spunem adevarul dar sa fim suficient de intelepti sa cerem schimbarea ordinii existente in una mai iluminata! O comunitate umana ajunsa la maturitate va face acele schimbari in directia cea buna, incepand cu transformarea individuala si continuand cu cea comunitara. Nu trebuie sa ne resemnam si sa facem ceea ce ne dicteaza constiinta, care e morala.Solutiile sunt de natura...

      In 2001 teza mea in domeniul drepturilor omului si democratizarii a fost larg diseminata in toate institutiile internationale de catre profesorii mei, care mi-au cerut permisiunea sa o faca. Am facut si eu acelasi lucru in timpul detasarii la Comisia europeana in speranta ca va atinge sufletul decidentilor. Seful de unitate m-a certat ca am facut asta insa ulterior, mi-a marturisit, cand am fost invitata la o conferinta de dezvoltare durabila, ca a implementat ideile mele din teza in...

      Adevarul este dincolo de spatiu-timp, dincolo de forma. El este iubire infinita, constiinta infinita, campul tuturor posibilitatilor.Constiinta in actiune este chiar constiinta noastra.De noi depinde ce alegem din infinitatea posibilitatilor. Daca alegem cu iubire, vom alege binele deoarece constiinta, adica iubirea este intotdeuna morala..

    I s-au scos ochii din orbite electoratului ( inapt de vot, 87%) în "Duminica Orbului".. 1990 maiu'-orbu' 20. Nebunul (roș-ciumat) și orbii au împins ȚARA(mea) în mlaștina- estică-roșie, în prăpastia politică, economică, spre jaf, ruină și dezastru. Au pus-o la coadă între țările europene, în aproape toate domeniile, dar au făcut-o și de...

    1. În duminica orbului au ucis și speranța poporului român

      Cum „nebun” e un termen pe care artişti ca Van Gogh sau Edgar Allan Poe l-au înnobilat prin creaţie, spre a nu-i confunda pe unii cu alţii, onest ar fi să ne referim la nebunii ce conduc poporul român prin apelativul „zurliu”

      Dar să fie ,,,, Zurlie "" ca să se " cositorească" bine cu... 'bunicuța', care acum la 30 de ani de la Duminica orbului (20 mai 1990), a felicitat poporul român, pe blogul său, pentru...

      Orbul din nastere a primit de la Mantuitorul Iisus Hristos nu numai lumina ochilor trupesti, el a fost luminat si sufleteste; mintea, inima si vointa lui dovedind o vedere mai inalta decat cea fizica.Zurliul nu dar Nebunul din piesa, DA.

      ...Orbul căpăta vederea, iar fariseilor li se întunecau ochii de mânie asupra lui şi a lui Iisus. Un duh rău îi ţinea de inimă ca să nu recunoască pe Iisus şi să se lumineze şi ochii sufletelor lor. Iisus a tămăduit orbia ochilor, dar n-a putut tămădui orbia răutăţii. Orbia răutăţii nu are leac, dar... are pedeapsă”

    Unii din laboratoarele lumii vad drept solutie autocratia in viitor, eu imi-am pus speranta in democratia directa, cam naiv o sa spuneti, dar asa simt eu. Scenariil viitorului prezinta lumea in 10 regate. Romania face partea din regatul Rusie, nici urma de UE.

    1. El Salvador și pandemia de coronavirus

      În martie, pe măsură de coronavirusul se răspândea pe întreg globul, Taib Bukele a luat decizia de a implementa carantina în întreaga țară, dar le-a asigura bani și mâncare cetățenilor defavorizați care se luptau cu sărăcia. 

      De asemenea, le-a ordonat militarilor să îi aresteze pe toți cei care nu respectau noile măsuri și... 

      Preşedintele Donald Trump a declarat joi că dacă un al doilea val al epidemiei noului coronavirus va afecta din nou Statele Unite nu va mai încerca să închidă din nou ţara

      Președintele milenial care și-a închis țara înainte de a fi lovită de coronavirus!Chiar dacă Nayib Bukele este președinte de mai puțin de un an, în martie a luat decizia drastică de a închide granițele țării înainte ca în El Salvador să fie raportat vreun caz de coronavirus susținând că micul stat american trebuie să prevină pandemia.

      Miliardarul George Soros a avertizat vineri că Uniunea Europeană ar putea să se divizeze în contextul pandemiei de coronavirus, dacă blocul comunitar nu va emite obligaţiuni perpetue pentru a ajuta statele membre cu probleme, precum Italia.

      „Am remarcat că UE declanşează proceduri de infrigement şi plângeri împotriva statelor sale membre în mod neobişnuit de frecvent”,. „Aş vrea să ştiu cum este întărită unitatea europeană prin asemenea mijloace”

      În faţa ţărilor occidentale care întârzie să stăpânească epidemia, Beijingul îşi laudă fără complexe modelul autoritarist. Însă el se loveşte de răzbunarea Statelor Unite, care-l acuză de faptul că a întârziat să reacţioneze împotriva epidemiei.

      "Incompetenţa Chinei şi nimic altceva a provocat acest atac în masă... 

      Ea nu trebuie să vină la pachet cu o relaxare a măsurilor de protecție. Relaxarea trebuie privită mai degrabă din punct de vedere administrativ.

      Înseamnă o redeschidere a zonelor economice, a anumitor domenii de activitate, însă oamenii nu trebuie să facă rabat de la aceste măsuri de protecție. Altfel va fi o nebunie de infectari si decese! 

    Superb articolul!

    1. Corect!

    Speechless!

    Omenirea trebuie sa ridice ofrande pe altarul Pandemiei.

    Se considera ca eradicarea/imblinzirea pandemiei prin metoda imunizarii de turma promovata de Johnson, Trump, Suedia, Catarama si altii este nebuneasca, iar aceea a metodei lockdown este tiranica. 

    Oricare ar fi metoda de eradicare aplicata, Pandemia isi cere tributul, care poate fi: limitarea libertatilor, ruina si chiar moartea... Nu-s prea multe posibilitati de scapare.

    Omenirea are de ales moneda de plata. Si fiecare tara a ales... 

    1. Prin pandemie au prilejul sa demonstreze nebunia din:

      Dictatura sau democratie?  

      Unii vor raspunde teocratia.

      Poate autocratie va fi raspunsul care se doreste, tinanad seama de scenariile viitorului. Voi ce credeti?. 

      Statul sprijină o ordine capitalistă, o categorie specială de relaţii de putere,organizate pe verticală, existente între grupuri sociale: puterea afacerilor şi a comerţuluiasupra lucrătorilor; puterea corporaţiilor multinaţionale asupra comunităţilor localedependente faţă de locurile de muncă pe care le generează, puterea speculanţilorfinanciari, investitorilor şi comercianţilor...

      Nu fi prapastios perntru ca exista sperante de tratare diferite de vaccinare.UIte ce au descoperit.

      Virusurile precum gripa atacă, de obicei, două seturi de gene: unult ce previne replicarea virusurilor și altul care trimite celulele sistemului imunitar către zona infectată pentru a ucide agentul patogen.Cercetătorii au descoperit acum că virusul SARS-CoV-2 se comportă într-un mod diferit, împiedicând genele care opresc... 

      Există un tratament ce induce celulelor îndemnul de a ataca virusul înainte ca acesta să se multiplice atât de mult, însă trebuie administrat în prima fază a bolii.Remediul ar putea ajuta la atenuarea inflamațiilor din organism, după ce s-a descoperit că bolnavii aflați în stare gravă au un număr extrem de redus de celule imune numite celute T, responsabile de eliminarea infecției din corp....

      Responsabila Department of Nutritional Sciences a Universităţii din Surrey menționează că o cantitate prea mare de vitamina D poate duce la o creştere a nivelului de calciu în sânge, ceea ce ar putea fi dăunător.

      Din păcate, nu se cunoaște doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenți

      Mulți cercetători cred că ravagiile pe care le face COVID-19 vin de la două cauze care se întrepătrund.

      1.Noul coronavirus pare un maestru al deghizării, pentru că poate ataca, invizibil, corpul uman, afectând organe şi zone diferite. Şi face asta prin intermediul „coroanei” sale, în fapt niște protuberanțe de origine proteică. Virusul se folosește de forma acestor proteine ca de o „cheie” pentru a... 

      COVID-19 s-a dovedit a fi mai contagioasă decât MERS și SARS și, de asemenea, mai letală decât gripa. Cercetătorii au descoperit că SARS-CoV-2 are de 10 ori mai multă potență de a se lega de receptorii ACE-2 decât SARS. Cu cât „priza” e mai puternică, cu atât mai ușor va fi pentru virus să pătrundă în celulă, să se multiplice și apoi să se mute la...

      Este un război microscopic cu un inamic necunoscut, care adesea atacă plămânii, dar poate lovi oriunde, de la creier până la degetele de la picioare.

      Atacă inima – îi slăbește mușchii și îi tulbură ritmul cardiac. Atacă rinichii – atât de rău, că unele spitale din SUA n-au mai avut aparate de dializă. Atacă sistemul nervos – distruge mirosul și uneori gustul, iar uneori... 

      Creier: atacuri cerebrale din cauza cheagurilor de sânge, tulburări neurologice;

      Ochi: ochi înroșiți, vase de sânge sparte; 

      Nas: pierderea mirosului (anosmie) și a gustului; 

      Sânge: trombi, atacuri asupra mucoasei vaselor de sânge. Cheagurile se formează pe măsură ce leucocitele luptă cu infecția. Ele interacționează cu trombocitele și le activează într-un mod ce... 

      În consecință, medicii au început să folosească în tratament, alături de antivirale, și anticoagulante și imunosupresoare.

      Relaxarea restricțiilor nu a dus la o creștere a numărului de contaminări, ci dimpotrivă, la o scădere in Danemarca.

      Un test pozitiv nu este echivalent cu prezența virusului viu și a infecțiozității. După 11 zile de boală, virusui nu a putut fi izolat și cultivat în laborator

      Organizația Mondială a Sănătății a anunțat luni suspendarea, ca măsură de precauție, a testelor clinice cu hirdoxiclorochină ca tratament pentru COVID-19, teste clinice pe care le desfășoară cu parteneri din mai multe țări.

      Conform studiului publicat de The Lancet şi efectuat pe 96.000 de pacienţi, atât clorochina, cât şi hidroxiclorochina nu şi-au dovedit... 

      Cercetătorii gălăţeni au câştigat două concursuri şi vor primi finanţare pentru a folosi o tehnologie inovatoare în tratamentul COVID-19. Pacienţilor infectaţi vor beneficia de terapie cu ozon, care poate ridica nivelul de oxigen din sânge și distruge cheagurile de sânge. Acestea sunt cele mai grave probleme cu care se confruntă pacienții care ajung pe ATI.

      Cel de al doilea proiect câştigător se numeşte 3D4Protect şi aparţine cadrelor didactice de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Proiectul vizează fabricarea la imprimanta 3D a unor dispozitive de protecţie împotriva virusului.

    Tolstoi: fiecare persoană rătăcită se pierde în felul său.

    1. Fiecare pasare pre limba ei piere!

      Statele Unite şi Rusia – puteri rivale în timpul Războiului Rece – s-au retras anul trecut din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care interzicea rachetele cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.

      Washingtonul ameninţă, de asemenea, că se va retrage și din tratatul New Start, care menţine arsenalele nucleare ale celor două ţări cu mult sub nivelul... 

      Lipsa unei strategii federale împotriva pandemiei în SUA, combinată cu lipsa unui sistem de asigurări de sănătate performant, la care se adaugă disprețul americanilor pentru schimbările climatice vor conduce SUA în prăpastie.

      Casa Albă este ocupată de un sociopat megaloman, care nu este interesat decât de propria putere, în termeni electorali.

      Filosoful american Noam Chomsky crede că SUA se îndreaptă „spre prăpastie”, în timp ce situația în Europa e mult mai rea.

    Aproape 80% din băncile centrale sunt angajate în implementare monedelor digitale naționale.Luna trecută, China a anunțat un proiect pilot al Yuan-ului său digital în patru orașe. În această lună, SUA are în vedere implementarea unui dolar digital.

    Există avantaje pentru monedele digitale, în special în ceea ce privește plățile. 

    Odată ce banii în numerar vor fi... 

    1. Observați cum planul include o “Armata Sanitara” (destul de amuzant), adică exact ceea ce plănuia Bill Clinton în urmă cu câteva săptămâni în discuțiile sale cu guvernanții din California și New York, unde vorbeau despre o „armată de urmăritori” (cuvintele lui Cuomo) și folosind AmeriCorps (fondat de Clinton) pentru a deveni noua forță națională de...

      Testarea se bazează pe testul RT-PCR, sau PCR, care izolează doar secvențele de ARN / ADN și nu pot dovedi cauzalitate sau să vă spună dacă acea secvență genetică are ceva care să vă altereze starea de sănătate. Astfel, un rezultat pozitiv, sau negativ, nu are sens în a vă spune dacă presupusul „virus” are vreo legătură cu starea dvs. de sănătate, sau cu capacitatea...

      Acei oameni testați și monitorizați vor primi un număr unic de identificare a pacientului, număr care ar conține informații despre agentul viral, anticorpul și eventual statutul de vaccinare în cadrul unui sistem care s-ar putea combina cu alte sisteme pentru a accelera revenirea funcțiilor normale ale societății. Școlile ar putea lega acest lucru de listele de prezență, clădirile mari de birouri la...

      Nu faceți greșeala să credeți că este un plan izolat in SUA- această criză de coronavirus este o agendă la nivel mondial. Fie că guvernul australian creează aplicații de urmărire înfiorătoare (COVIDSafe), sau ca premierul israelian corupt Netanyahu, solicită ciparea copiilor cu “senzori” , agenda globalista de supraveghere în masa, vaccinare obligatorie și microcipuri avansează rapid...

      Bill Gates construiește un sistem de vaccinare pe bază de implanturi numit Quantum Dot Microneedle, ce este compus din mai multe elemente. În centrul său avem vaccinarea COVID-19 care se dorește efectuată fiecărui om de pe Pământ, apoi va include un buletin de identificare digital ID2020 și un dispozitiv implantabil uman pentru cumpărarea și vânzarea criptomonedelor cu un număr de brevet 060606 . ID-ul digital... 

      Anularea libertatilor inseamna TIRANIE si SCLAVIE; patriotii vor sa traiasca in LIBERTATE si SUVERANITATE, iar pentru aceste deziderate sunt dispusi sa treaca peste frica personala si sa-si riste chiar viata pentru tara lor!”

    1). Deglobalizarea

    2) Politica „țara pe primul loc” 

    3) Granițele mai solide 

    4) Politicile verzi 

    5) Tensiunea Est-Vest

    6) Tensiuni Nord-Sud 

    1. În propunerea legislativă se prevede ca: ”Ordonatorii de credite, care au în subordine unități militare, spitale, cantine sociale, unități de învățământ, penitenciare şi altele asimilate acestora, se vor asigura că entităţile din subordine îşi vor adapta meniul astfel încât să fie acoperit necesarul zilnic de calorii recomandat pentru fiecare categorie de persoane, cu...

    Cand Bursa-și va face ordine-n ziar,

    Și-n frunte nu va mai avea Codița 

    Cu drag citiov-om iar.

    1. Paguba-n ciuperci!

      Un cititor in minus!Mai multa liniste!

    Planul decis săptămâna asta la Bruxelles este mai mic decât avem nevoie -- 500 de miliarde de euro înseamnă 3% din PIB-ul UE 27, în condițiile în care nemții au injectat deja în economia lor 15% din PIB. Este mai mic, dar este un început, și un început spre un proces de federalizare a UE, în sensul în care să existe un mecanism real și independent de statele mari care să-i ridice pe...

    1. Opțiunile UE erau două: destrămare sau federalizare. Destrămarea UE însemna că România revenea în deșertul geopolitic unde am stat toată istoria noastră, la intersecția dijntre imperii.

      Federalizarea însemna că puterea mergea de la statele mari la „centru", adică la birocrații de la Bruxelles, care așa robotici cum sunt ei sunt ghidați de reguli stricte și mai greu... 

      Obiectivul UE trebuie să fie asigurarea influenţei europene în lume după pandemia de COVID-19.

      O mai mare independenţă strategică a Europei sar si in ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea populaţiei noastre, Uniunea Europeană trebuie să poată garanta aprovizionări sigure. 

      S-a respins ideea că acest lucru ar însemna o negare a comerţului liber. Dar echilibrul între... 

    Creşterea nivelului de coronavirus în canalizare poate prevesti un focar de infecţie mai repede decât o fac numărul de internări în spital sau numărul cazurilor, potrivit unui studiu al Yale University.

    Acest lucru înseamnă că apele reziduale ar putea fi o modalitate eficientă de urmărire a virusului, mai ales atunci când nu sunt suficiente teste, susţin cercetătorii americani. 

    Dați în vileag minciuna, afacerile veroase și cinice, corupția și conflictele de interese din sistem, totul generat de ne-oficial declarata pandemie. Opriți această dictatură medicală care se instalează prin eforturile conjugate ale birocraților în halate albe, ale politicienilor cinici, oportuniști și iresponsabili și ale îmbogățiților din “războiul” cu covid-19.

    Avem nevoie să... 

    1. S-a constatat că hidroxiclorochina şi clorochina „nu aduc beneficii pacienţilor cu COVID-19“, potrivit unei prime cercetări de amploare. De asemenea, nici antiviralul american remdesivir nu face faţă singur în lupta cu noul coronavirus.Nici clorochina şi nici hidroxiclorochina, un derivat al său, nu s-au dovedit eficiente împotriva COVID-19 în cazul pacienţilor spitalizaţi, aceste molecule crescând chiar riscul de...

      Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat la începutul lunii aprilie distribuirea prin donaţie a 100 de milioane de doze de Plaquenil (medicament pe bază de hidroxiclorochină) către 50 de ţări, atrăgând totuşi atenţia că medicamentul are efecte secundare serioase şi „testele clinice actuale sunt insuficiente pentru a trage concluzii asupra eficacităţii clinice şi...

      La noi nu sunt încă violente. După criza economică există în lume și o criză socială. Cea mai bogată țară a lumii, SUA, are 36 de milioane de oameni la coadă la mâncare, la ”supa populară”. Eu nu văd situația asta în România. Țara poate ajunge la liman dacă liderii politici importanți vor sta la aceeași masă

      De ce trebuie să stea asimptomaticii în spital?Dacă sunt pozitivi. Pentru ce motiv trebuiau internați? E o prostie și e o mare scurgere de fonduri din sistemul santitar pentru că o zi de internare trece de 100 de euro. Pentru ce să îi ții în spital?

    Sunetele reprezinta un incredibil remediu vindecator. Punerea în rezonanta a corpului si organelor cu sunetele lor corespondente permite vindecarea acestora. O boala nu înseamna altceva decât o stare de dizarmonie a starii naturale de vibratie a organismului, generata de gândurile si sentimentele noastre dezechilibrate, care altereaza vibratia originala a corpului.

    1. Adevarul este ca Natura umana este una armonioasa, non-conflictuala asa cum este si legea iubirii universale care a creat Universul Mare dar si universul mic. Forta iubirii este cea coeziva, care tine galaxiile impreuna, celulele impreuna, atomii impreuna..Armonie, echlibru, pace structurala si interioara sunt ingrediente ale fericirii umane. Frica, gelozia, dezgustul contribuie la pierderea sanatatii.Inlocuirea acestor emotii cu unele pozitive date de iubire e secretul fericii!

      Adevarul este dincolo de spatiu-timp, dincolo de forma. El este iubire infinita, constiinta infinita , campul tuturor posibilitatilor.Constiinta in actiune este chiar constiinta noastra.De noi depinde ce alegem din infinitatea posibilitatilor. Daca alegem cu iubire, vom alege binele deoarece constiinta divina, adica iubirea divina este intotdeuna morala..

      Starea biologiei este schimbatoare din moment in moment , acesta este ADEVARUL.Lumea este o perceptie. Nu exista inafara perceptiei. Singura realitate este cea invizibila, fara forma, fara cauza. Expresie modificata a constiintei, calitatea experientei. Lumea este un construct! Tot ceea ce exista este un construct . Constiinta este infinita, invizibila, inimaginabila, fara forma sau marime. Tot ceea ce putem numi prin limbaj este construct. Atomii, orice particula, undele sunt constructe....

      Starea biologicului este schimbatoare din moment in moment , acesta este ADEVARUL

      În ştiinţele clasice se statuează că totul este bazat pe materie, că totul este conectat prin efectul de „push-pool” mecanic. Dar nimeni nu poate sa spuna ce este materia.După descoperirea relativităţii şi, mai ales, odată cu dezvoltarea fizicii quantice, ştiinţele informaţiei şi conectării din secolului XXI recunosc faptul că, în natură, există o dimensiune, un câmp pe...

      Cum putem accesa această memorie akashica ? De o manieră empirică ? Există oameni care pot „descărca” informații conținute în această memorie a tuturor timpurilor ?

      Această informaţie ajunge la noi, dar organul nostru de percepţie trebuie să fie sincronizat pentru a putea percepe şi decoda această informaţie. În mod normal, toată informaţia care ne parvine este filtrată de... 

      Când am fondat Clubul de la Budapesta, ideea de la care am plecat a fost aceea de a aduce împreună personalitățile cele mai în avans ale timpului nostru, cele mai umaniste de asemenea. Care este misiunea pe care am asumat-o?Să facem să evolueze conştiinţele. Primul lucru pe care l-am făcut a fost o declaraţie comună care se numeşte „Manifestul conştiinţei planetare”. Am făcut-o pentru a...

      EXista Laszlo Institut of new paradigme research. Primele lucrări sunt pe cale să fie publicate sub titlul „What is consciousness?” (Ce este conştiinţa ?). Următoarea lucrare este în pregătire, se numeşte „O nouă hartă a realităţii” şi vorbeşte despre lumea ştiinţelor secolului XXI.

      O nouă medicină care privește omul:– Aveți și un alt proiect pe care îl... 

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb