IATA: Traficul aerian global a crescut în martie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 aprilie 2010

IATA: Traficul aerian global a crescut în martie

Redresarea sectorului este afectată de haosul creat de erupţia vulcanului din Islanda

Traficul internaţional de pasageri a crescut cu 10,3% în martie 2010, faţă de aceeaşi lună din 2009, iar cel de marfă - cu 28,1%, anunţă Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), avertizând însă că redresarea operatorilor europeni din domeniu va fi afectată de întreruperea recentă a zborurilor, în urma erupţiei vulcanului din Islanda.

"Rezultatele din luna martie arată că ritmul reluării creşterii economice este rapid. Însă, traumatismul recesiunii nu a fost depăşit", a afirmat Giovanni Bisignani, directorul general al IATA, adăugând: "Sectorul a pierdut doi ani de creştere, iar traficul de pasageri şi de mărfuri se află încă sub nivelurile mari atinse la începutul lui 2008".

Bisignani a menţionat că redresarea traficului a fost limitată în luna aprilie, când majoritatea spaţiilor aeriene din Europa au fost închise pe o perioadă de şase zile.

"Operatorii europeni de transport aerian au consemnat, oricum, până în luna martie, cea mai slabă redresare de după criza financiară", a spus oficialul IATA, precizând că întreruperea zborurilor a lovit cel mai puternic în "partea cea mai slabă a industriei".

Giovanni Bisignani a arătat că cea mai mare parte din pierderile de 1,7 miliarde de dolari, din vânzări, generate de întreruperea zborurilor în aprilie, este suportată de companiile europene.

Potrivit IATA, în urmă cu un an, în plină criză financiară, traficul aerian a atins cel mai scăzut nivel, dar reluarea creşterii, începută acum câteva luni, se confirmă.

Cererea de transporturi aeriene a crescut cu 12,6% în Asia, în martie, cu 6% în Europa şi cu 7,8% în America de Nord. Cea mai mare creştere a traficului aerian, de 25,9%, a fost înregistrată în Orientul Mijlociu. În Africa, traficul aerian a crescut cu 13,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb