IBM implementează sistemul SNOW pentru ecologizarea lanţurilor de aprovizionare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 3 februarie 2009

O nouă ofertă de consultanţă IBM poate ajuta companiile să reducă emisiile de dioxid de carbon, să reducă consumul de combustibil şi costurile printr-o analiză detaliată asupra logisticii lanţurilor de aprovizionare care ar putea sugera punctele de îmbunătăţire.

Testul pentru optimizarea reţelei de aprovizionare (The Supply Chain Network Optimization Workbench - pe scurt, SNOW) foloseşte matematici avansate pentru a furniza o înţelegere mai inteligentă şi mai profundă a logisticii implicate în lanţurile de aprovizionare. Acest lucru permite clienţilor să îşi optimizeze deciziile legate de costuri şi servicii şi să diminueze emisiile CO2.

"Procesul de transformare a operaţiunilor în unele ecologice şi cel de transformare a lor în unele mai economice sunt două acţiuni complementare, şi nu contradictorii," a declarat Eric Riddleberger, lider global pentru practici de consultanta strategica de business in cadrul IBM, cel care conduce eforturile de consultanţă în domeniul responsabilitatii sociale corporatiste. "Când imbunătăteşti eficienţa generală a unui sistem poţi să reduci automat costurile, pierderile şi impactul asupra mediului."

Utilizarea analizei detaliate oferite de SNOW a permis companiei COSCO, un gigant în domeniul logisticii şi transportului din China, să reducă numărul centrelor de distribuţie folosite de la 100 la 40, reducând costurile de logistică cu 23% şi reducând emisiile CO2 cu 15%. Această realizare a permis companiei COSCO să reducă 100,000 de tone de emisii CO2 pe an menţinându-şi nivelul serviciilor fără alte costuri.

SNOW a fost dezvoltat de IBM China Research Laboratory şi este construit pe baza unei arhitecturi orientate spre servicii, folosind WebSphere si alte produse software marca IBM.

Produsul este proiectat sa analizeze cinci aspecte majore ale logisticii:

Produsul - evaluarea emisiei CO2 generate de materiale pentru a ajuta la identificarea alternativelor;

Furnizorii - se ia in considerare impactul emisiilor CO2 cand se aleg furnizorii;

Productia - determinarea emisiilor CO2 asociate cu procesele de productie;

Depozitarea - se iau in considerare cerintele de depozitare si eventualul impact asupra mediului;

Transportul si distributia - analiza emisiilor CO2 generate de modalitatile de transport, dimensiunile si nivelul serviciilor.

SNOW completeaza oferta de consultanta Carbon Tradeoff Modeler. SNOW se axeaza pe ideea de a ajuta clientii sa isi impuna obiective strategice de top precum: alegerea numarului de centre de distributie necesare sau metoda ideala de a produce: intern sau prin intermediul unui furnizor. Carbon Tradeoff Modeler se axeaza pe detalii operationale, precum ce tip de combustibili trebuie folosit, care sunt cele mai eficiente rute de aprovizionare si cum pot fi consolidate incarcaturile individuale in vederea eficientizarii.

Companiile sunt supuse unei presiuni extrem de mari exercitata de mai multi factori - actionari, angajati, organizatii guvernamentale si non-guvernamentale, dar in mare parte de clienti - pentru a-si reduce propriul impact asupra mediului. In acelasi timp, acestea sunt constranse intr-o masura tot mai mare sa reduca costurile si sa imbunatateasca eficienta, mai ales pe fondul climatului economic actual.

Un studiu privind responsabilitatea sociala corporatista globala realizat de IBM pe un esantion de peste 250 de directori de departamente arata ca cea mai mare parte dintre cei care inteleg acest trend reactioneaza la el - 68% dintre ei se concentreaza deja pe activitati de tip CSR pentru a crea noi surse de venit si 54% considera ca acest lucru le ofera un avantaj competitiv. In plus, 85% au declarat ca foloseau initiative CSR pentru a reduce costurile.

Aceasta tendinta persista in ciuda crizei economice globale. Intr-un studiu publicat in luna decembrie de catre Industry Insights si de catre compania IDC, 47% dintre cei intervievati au declarat ca vor cumpara noi aplicatii care sa sprijine initiativele ecologice. Un studiu efectuat de catre Forrester Research publicat tot luna trecuta a demonstrat ca 52% dintre cei intervievati se afla in curs de a crea sau de a implementa un nou plan de actiune IT ecologic, avand ca scop primar reducerea costurilor legate de energie.

SNOW se adauga unei liste deschise care contine oferte de consultanta IBM create pentru a ajuta clientii sa abordeze probleme de CSR prin operatiile lor, alaturi de:

- Carbon Tradeoff Modeler, ajuta la evaluarea si echilibrarea emisiilor de CO2 si a utilizarii energiei prin alti factori-cheie din lantul de aprovizionare al unei companii - cost, serviciu si calitate.

- CSR Assessment si Benchmarking Utility, creat sa ajute clientii in abordarea tuturor aspectelor de CSR - mediu, munca si practici de siguranta la locul de munca, integritate financiara, siguranta produsului, etc. - la nivel strategic.

- Green SigmaTM, care aplica strategii Lean Six la nivelul utilizarii apei si energiei in operatiunile unei companii.

- Environmental Product Lifecycle Management, asigura un proces care ajuta clientii sa ia in considerare factori de mediu atunci cand creeaza produse, incepand cu masini si echipament greu, pana la electronice si alimente sau imbracaminte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb