ICCJ: Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul"

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 22 aprilie 2016

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul"

Actualizare 22:13 Iohannis: "Liviu Dragnea ar trebui să se retragă; i-am comunicat această opinie"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în această seară, pe Facebook, că, pentru sănătatea sistemului politic românesc, Liviu Dragnea ar trebui să se retragă şi că i-a "comunicat această opinie".

"Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentinţă definitivă. I-am comunicat această opinie", a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

----------

Actualizare 20:50 Tăriceanu: "Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ICCJ sunt acţiuni eminamente politice"

Procesul intentat liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi decizia ICCJ în cazul acestuia sunt acţiuni eminamente politice, a transmis copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Principiile statului de drept ne obligă să respectăm decizia oricărei instanţe judecătoreşti, cu precădere atunci când este una definitivă, dar, în acelaşi timp, avem dreptul şi chiar obligaţia să exprimăm un punct de vedere politic, mai ales că o facem pentru apărarea democraţiei şi a pluralismului, aflate de mai multă vreme în România într-un pericol vizibil şi notoriu. Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ICCJ sunt acţiuni eminamente politice, ele reprezentând un unicat nedorit în lumea civilizată", consideră Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a arătat că practici democratice devenite tradiţionale au consacrat rolul partidelor de a mobiliza cetăţenii la vot pe baza convingerilor politice şi argumentelor conţinute în programele şi proiectele cu care liderii de partid se prezintă în campaniile electorale.

"Dacă am lua drept model de comportament politic pentru viitor acuzaţiile aduse lui Liviu Dragnea în dosarul «Referendum», partidele ar fi paralizate şi nu şi-ar mai putea desfăşura comunicarea cu cetăţenii. Aceste interpretări absolut originale sunt parte a unei acţiuni concertate, prin care în procesul alegerilor intervin instituţii de forţă ale statului care cenzurează «de facto» puterea politică, în loc ca lucrurile să stea invers. Am putea spune că, sub lozinca luptei anticorupţie, instituţii de forţă ale statului fac o preselecţie nemaiîntâlnită a candidaţilor şi viitorilor aleşi", a precizat Tăriceanu.

Acesta a susţinut că, de multă vreme, a fost o voce singulară în a trage semnale de alarmă privind dezechilibrul puterilor în stat şi acapararea nedemocratică a puterii politice de către forţele oculte, în majoritate, "clasa politică mulţumindu-se cu rolul de spectator".

În opinia acestuia, a venit momentul pentru o acţiune solidară, în sensul "salvgardării libertăţilor câştigate cu multe sacrificii la Revoluţie".

"Pe lângă aspectele menţionate, condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul «Referendumul» poate induce în mod pervers la o concluzie revoltătoare: la referendumul din 2012, românii NU l-au vrut demis pe Băsescu, pentru că în realitate Liviu Dragnea ar fi falsificat indirect rezultatele votului", se mai arată în comunicatul semnat de Tăriceanu.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:20 Traian Băsescu despre sentinţa lui Dragnea: "Este mai grav să furi voturi decât să dai pui"

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat, astăzi, cu privire la decizia ÎCCJ în cazul liderului PSD Liviu Dragnea, că ''este mult mai grav'' să furi voturi decât să dai pui, afirmând că nu este o supriză ca la PSD să candideze politicieni puşi sub urmărire penală sau condamnaţi, potrivit unor surse din presă.

''Partidele au fiecare valorile lor. La PSD nu este nicio surpriză că cei urmăriţi penal şi condamnaţi candidează.(...) Sancţiunea nu pot să o iau decât aşa cum este'', a afirmat Băsescu.

El a susţinut că este mult mai grav să furi voturi decât să dai pui, adăugând că la referendum s-au furat până la 2 milioane de voturi.

''Când în România au fost politicieni care au fost condamnaţi pentru că au dat pui...este mult mai grav atunci când furi voturi'', a conchis fostul şef de stat, aluzie la cazul fostului deputat PMP Florin Popescu, care a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care era judecat pentru că a cerut şi a primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill pe care le-a distribuit alegătorilor.

(D.P.)

--------

Actualizare 18:55 Zgonea îi cere lui Ponta să spună public dacă afirmaţia privind "ofiţerii" din PSD se referea la el

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a afirmat că, în cazul în care Victor Ponta s-a referit la el, în postarea privind pericolul ca PSD să intre pe mâna unor ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi, să facă public acest lucru, potrivit unor surse din media.

"Să spună public dacă are ceva cu mine personal", a declarat Valeriu Zgonea, întrebat dacă la el se referea Ponta când vorbea de ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi din conducerea PSD.

(D.P.)

------

Actualizare 18:45 Dragnea, întrebat despre Zgonea: "Am văzut reacţia lui Ponta, îi mulţumesc"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că i-a spus preşedintelui executiv, Valeriu Zgonea, că ambii au o datorie uriaşă faţă de PSD, mulţumindu-i totodată fostului premier Victor Ponta pentru susţinere, în condiţiile în care acesta din urmă a vorbit despre ofiţerii care vor să preia PSD.

"Eu i-am spus ceea ce mi-am spus şi mie în aceste zile, pentru că nu sunt copil sau nu am fost copil ca să am speranţe deşarte pentru ziua de azi. Ceea ce mi-am spus mie, anume dincolo de interesul personal, dincolo de planul personal, avem toţi o datorie uriaşă faţă de acest partid şi implicit faţă de această ţară. (...) Nu am de unde să ştiu ce va face, dar i-am spus şi lui şi colegilor de motivele pentru care am luat această decizie ", a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre faptul că preşedintele executiv,Valeriu Zgonea, a ameninţat că îşi dă demisia, potrivit unor surse din media.

Întrebat despre absenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor în momentul declaraţiilor de presă, în condiţiile în care liderii PSD erau prezenţi penru a-l susţine, liderul PSD a replicat: ''Nu ştiu, în schimb am văzut reacţia lui Victor Ponta şi îi mulţumesc''.

(D.P.)

--------

Actualizare 18:40 Zgonea spune că se gândeşte dacă îşi dă sau nu demisia de la conducerea PSD

Preşedintele executiv al social-democraţilor Valeriu Zgonea a declarat, astăzi, că se gândeşte dacă îşi dă sau nu demisia din funcţia pe care o deţine în PSD.

Zgonea a fost întrebat, la sediul PSD, în legătură cu o eventuală demisie a lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.

"E decizia lui, nu a partidului", a spus Zgonea, potrivit Digi24.

De asemenea, întrebat dacă se gândeşte să demisioneze din funcţia pe care o are în conducerea PSD, Zgonea a replicat: "O să mă gândesc până luni", adăugând că motivul unei eventuale demisii i-l va explica lui Liviu Dragnea ''personal".

Valeriu Zgonea a vorbit despre o eventuală demisie din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi în cadrul şedinţei social-democraţilor care a avut loc vineri, imediat după sentinţa ÎCCJ în care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul.

(D.P.)

------

Actualizare 17:54 Dragnea: "O retragere a mea ar aduce deservicii partidului; după locale, vom face o analiză în PSD"

Liviu Dragnea a declarat astăzi că, potrivit colegilor săi din CExN, o retragere a sa, în preajma campaniei electorale pentru alegerile locale, ar aduce deservicii partidului şi a adăugat că după scrutinul din iunie va exista o analiză mai profundă în formaţiunea social-democrată, cu referire la conducerea acesteia.

"Astăzi a fost o decizie luată la cald. După alegerile locale, cred că trebuie să facem o discuţie despre chestiuni mai profunde din PSD, o analiză a fiecăruia din conducerea partidului, a modului de implicare a fiecăruia, aportul adus de fiecare membru din conducerea partidului la campania electorală şi la bunul mers al acestui partid", a spus Dragnea, la sediul PSD.

Acesta a dorit, totodată, să facă o serie de precizări referitoare la "milioanele de voturi furate şi la morţii care votează".

"Nu comentez decizia instanţei, dacă e legală sau nu. (...) Eu am fost condamnat în prima instanţă pentru două lucruri - pentru adresa de organizare a tombolei, transmisă în timpul campaniei de la referendum, de aici, din sediu, într-o zi în care nu eram în sediu, şi sunt declaraţii în sensul ăsta sub jurământ, adresă pe care eu a doua zi am anulat-o şi pentru încă ceva de care şi acum sunt curios şi nelămurit - nici măcar nu am fost acuzat. În rechizitoriu am aflat de-abia când s-a publicat motivarea şi anume că sms-urile transmise de un grup de tineri de aici, de la etajul 1, în timpul referendumului, ar fi putea determina militanţii partidului să studieze listele electorale permanente şi prin asta s-ar fi încălcat legea datelor personale, în condiţiile în care listele permanente nu sunt publice. Aceste două acuzaţii au dus la concluzia primei instanţe că prezenţa la vot reprezintă un folos necuvenit pentru PSD, PSD necandidând atunci. Eu am spus-o şi în instanţă (...), cel care ar fi putut avea un folos necuvenit sau cuvenit era preşedintele în funcţie, pentru că a fost o confruntare între poporul român şi preşedintele de atunci, nu între partide. Nu am reuşit să înţeleg nici de la procurori, nici de la instanţă până la ce nivel o prezenţă este cuvenită şi de la ce nivel în sus este necuvenită şi dacă cetăţenii vin la vot peste acest nivel cum îi opreşti să voteze", a precizat liderul PSD.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:43 Dragnea, după ce PNL i-a cerut demisia: "Problema lor este că nu au candidaţi"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat la declaraţiile liderului PNL Cezar Preda afirmând că problema liberalilor nu este suspiciunea fraudării alegerilor, ci lipsa candidaţilor la alegerile locale.

"Cel puţin de când am fost ales preşedinte intermar al acestui partid, ulterior preşedinte votat de un număr semnificat de oameni, public am susţinut să nu promovăm noi un război politic de dragul războiului", a declarat Liviu Dragnea, la sediul PSD.

Acesta a precizat că a făcut multe demersuri pentru a avea o relaţie "corectă, nu neapărat bună" cu PNL.

"Azi pot să constat cu regret că nu se poate avea o astfel de relaţie cu această construcţie politică, eu nu sunt aşa de dur ca domnul Cristoiu care a spus că este, de fapt, o coşmelie politică. Eu cred că problema lor nu este suspiciuni de fraudare a alegerilor. Problema lor este că nu au candidaţi. Dar este numai problema lor", a conchis preşedintele PSD.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:48 Liviu Dragnea: "Sentinţa este profund nedreaptă"; acesta nu renunţă la funcţia de preşedinte al partidului

Liderul PSD a declarat astăzi, la sediul partidului, că el consideră sentinţa pronunţată de ICCJ ca fiind "profund nedreaptă" şi a anunţat faptul că nu va demisiona din fruntea partidului.

"Am decis să rămân în continuare în această funcţie (de conducere a partidului, n.r.)", a punctat liderul PSD.

"Părerea majorităţii, aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate destabiliza toate activităţile de campanie şi poate face ca PSD să nu poată obţine scorul pe care îl previzionăm cu toţii.(...) În aceste condiţii, am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez campania electorală", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că a avut o întâlnire "colegială" cu liderii social-democraţi.

"Am avut o discuţie colegială, unii zic că a fost CEx, alţii că nu a fost, pe mine m-a interesat să am această discuţie cu colegii preşedinţi de organizaţii judeţene şi din Biroul Permanent Naţional pentru a asculta punctul lor de vedere generat de această sentinţă pe care eu o consider profund nedreaptă", a mai spus liderul PSD.

(S.A.)

------------

Actualizare 16:24 Mircea Geoană: "Dragnea nu are decât o singură soluţie - să demisioneze din fruntea PSD"

Liviu Dragnea, cu această decizie definitivă de condamnare, nu are decât o singură soluţie - aceea de a demisiona din fruntea PSD, a declarat astăzi preşedintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, transmit surse din presă.

"Nu vreau să comentez situaţia personală, nu acest subiect este important pentru noi, ci care este impactul acestei decizii asupra viitorului stângii româneşti şi este evident pentru toată lumea că domnul Dragnea nu are calificările morale şi cu această decizie definitivă nu are decât o singură soluţie - aceea de a demisiona din fruntea PSD. Acest lucru este obligatoriu şi din punct de vedere politic, şi moral, şi etic, şi regulamentar. Înţeleg că există un regulament la PSD care spune extrem de clar că cei care au condamnări definitive trebuie să facă un pas în spate", a afirmat Mircea Geoană, după lansarea candidaţilor partidului la PMB şi la sectoare.

În opinia sa, "un lider cu o problemă atât de severă" va afecta credibilitatea întregului partid. "Sper să urmeze o trezire la realitate, de prea multă vreme partidele tradiţionale, PSD inclusiv, se zbat într-o zonă de neclaritate morală. E nevoie de o conducere care să schimbe în profunzime modul în care politica se produce în România. Evident că mă uit şi eu cu mult interes la aceste evoluţii. Sunt alegerile locale care bat la uşă. PSD pe care îl cunosc foarte bine are o capacitate de organizare care este importantă în continuare, dar toată lumea ştie că un lider care are o problemă atât de severă va avea un impact asupra credibilităţii întregului partid. Înlocuirea cât mai rapidă a domnului Dragnea cu o conducere, chiar interimară, care să permită să asigure o derulare corectă a alegerilor, este pasul obligatoriu de făcut", a adăugat Mircea Geoană.

(A.P.)

-----------

Actualizare 16:20 Codrin Ştefănescu: "Suntem mai mult decât şocaţi; Liviu Dragnea rămâne preşedinte al PSD"

Social-democraţii s-au declarat şocaţi şi anunţă că rămân solidari cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, după ce instanţa supremă l-a condamnat la doi de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", informează surse din media.

"Suntem înmărmuriţi. Suntem mai mult decât şocaţi de ceea ce se întâmplă astăzi în România. Deci, omul acesta nu a făcut altceva decât să conducă o campanie electorală prin care a cerut românilor să dea jos un monstru, un tiran, care ne-a făcut praf 10 ani de zile. Şi pentru asta foloase necuvenite înseamnă voturi. Să-i dai doi ani cu suspendare... Am crezut că astăzi, pur şi simplu, va fi achitat Liviu Dragnea, pentru că nu are niciun fel de vină. Suntem şocaţi toţi cei care suntem în sediu", a declarat secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu.

Acesta a adăugat că atât el, cât şi colegii săi îl susţin pe Dragnea până la capăt, pentru că nu are niciun fel de vină şi nu a făcut decât să conducă o campanie electorală a PSD şi USL pentru a-l demite pe Traian Băsescu, "considerat de 7,4 milioane de români un tiran care a făcut pulbere această ţară".

"A cerut românilor să iasă la vot, să facem cvorumul şi să-l dăm jos pe acest personaj lugubru, nu a făcut nimic altceva. Toţi aşteptam astăzi o achitare, adică să i se facă dreptate omului Liviu Dragnea, pentru că nu există un fundament, în opinia noastră, pentru această decizie. (...) Nimeni nu este în afara echipei, toată lumea este cu Liviu Dragnea, pentru că în acea campanie electorală am fost toţi lângă el, ar fi trebuit să fim toţi condamnaţi la fel", a susţinut Codrin Ştefănescu.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea nu are motiv să demisioneze din PSD şi va rămâne preşedinte al partidului.

"Cum adică să-şi dea demisia din partid? Nu acceptăm aşa ceva. Noi am avut discuţia asta după prima condamnare, cu tot partidul, şi, mai mult, şi-a depus candidatura la preşedinţia partidului şi l-au votat 555.000 de membri de partid care au venit la vot în ziua aceea. (...) După opinia mea, sută la sută, da (va rămâne preşedinte al PSD - n.r.). Aici în sediu nu există altă opinie. Noi suntem doar şocaţi de această decizie", a adăugat Ştefănescu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:17 Victor Ponta: "Cred că Liviu Dragnea nu trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD"

Fostul premier Victor Ponta a transmis, pe Facebook, că liderul social-democrat, Liviu Dragnea, nu trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD.

''Ca să răspund tuturor celor care mă întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD! Trebuie să ţină partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi 'ofiţerii' acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?'', a scris astăzi Victor Ponta.

(A.P.)

---------------

Actualizare 16:04 Liviu Dragnea, după sentinţă: "Vorbim după Comitetul Executiv"

Liviu Dragnea a afirmat că va face mai multe precizări cu privire la sentinţa definitivă din dosarul Referedumului la finalul şedinţei Comitetului Executiv, care a început la sediul PSD, transmit surse din presă.

Liderul PSD a ajuns la sediul central al partidului după aflarea sentinţei. Social-democraţii s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat astăzi că toţi liderii îl susţin pe Liviu Dragnea şi că nu se pune problema unei demisii din funcţia de preşedinte.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:48 Cezar Preda: "PNL solicită demisia lui Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD"

Liberalii solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD ca urmare a condamnării sale în justiţie, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

"PNL solicită demisia preşedintelui PSD în urma unei sentinţe definitive dată de justiţia din România. Este clar că menţinerea pe funcţie a dl Dragnea induce în întreg spaţiul politicii româneşti ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice de forţă, precum partidele parlamentare", a spus Preda, potrivit unor surse din presă.

PNL consideră, potrivit liderului liberal, că "orice minut în care domnul Dragnea rămâne pe funcţie creează în întreaga Europă şi în lumea democratică certitudinea că în România democraţia "«este în regres, că merge şi aşa»".

"Suntem ataşaţi valorilor democratice. Nu este o solicitare care vizează persoana domnului Dragnea, ci funcţia pe care o ocupă. Această incompatibilitate trebuie să înceteze", a mai spus Preda.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:42

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în prima instanţă, decizia de astăzi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă, potrivit televiziunilor de ştiri.

Liderul PSD a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Liviu Dragnea a declarat în ultimul cuvânt în faţa instanţei în procesul Referendumului că se consideră nevinovat. "Militanţii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român şi Băsescu. Niciun partid nu putea obţine foloase necuvenite. Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi solicit achitarea", a afirmat Liviu Dragnea.

(I.D.)

-------

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţă vineri sentinţa definitivă în dosarul "Referendumul", în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare, informează Antena3.

Ultimul termen al procesului a avut loc pe 8 aprilie, însă completul de judecată condus de Livia Stanciu a decis să amâne pronunţarea sentinţei cu două săptămâni, pentru a da posibilitate avocaţilor să depună la dosar concluzii scrise.

În cadrul dezbaterilor din sala de judecată, Liviu Dragnea şi-a declarat din nou nevinovăţia şi a solicitat magistraţilor să fie achitat, aminteşte sursa citată.

"Vă rog să nu luaţi în seamă caracterizarea care mi-a fost făcută de către DNA. Nu asta e atitudinea mea faţă de oameni. Mărturie stă cariera mea. În ceea ce priveşte îndemnul oamenilor de a venit la vot, aceasta este o obligaţie legală a partidelor şi este important pentru democraţie. Peste tot în lume, partidele îndeamnă lumea să vină la vot. Nu cred că astfel de fapte pot fi condamnate. Cât despre foloasele necuvenite, la referendum a fost o confruntare dură între preşedinte şi popor. Oamenii au mers să hotărască dacă preşedintele rămâne sau nu în funcţie. Nu am încălcat nicio prevedere legală. Nici măcar nu am avut intenţia şi nici nu am îndemnat pe alţii. Vă solicit achitarea", a spus atunci Liviu Dragnea.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut ca Dragnea să fie condamnat la închisoare cu executare, arătând că limitele pedepsei infracţiunii care ar fi fost săvârşite de liderul PSD se încadrează între 3 şi 5 ani.

Procurorul a susţinut că Liviu Dragnea a avut o conduită "ilicită" şi s-a folosit de toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziţie pentru a-i determina pe reprezentanţii partidului din teritoriu să scoată "nelegal" oamenii la vot.

"Faptele şi conduita ilicită sunt demonstrate de transmiterea adresei în teritoriu prin care solicita organizarea de tombole, oferirea de servicii gratuite şi acces la evenimente în schimbul prezenţei la vot. Acestea stimulau participarea la vot. Deplasarea la locuinţa unei persoane care nu a votat reprezintă o formă de presiune. De asemenea, s-au folosit informaţii adunate în alt scop decât procesul de vot şi aici ne referim la date cu caracter personal. Dragnea şi-a folosit influenţa pentru a determina activiştii de partid să facă ceva ilegal şi presiuni asupra alegătorilor. Neprezenţa la vot a fost văzută ca un moft, nu ca un drept al cetăţenilor", a spus procurorul în sala de judecată.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnaţi, inclusiv de Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Art 97

    r) continuarea propagandei electorale dupa încheierea campaniei electorale, precum si sfatuirea, în ziua votarii, a alegatorilor, la sediul sectiilor de votare sau în perimetrul prevazut la art. 75 alin. (2), sa voteze sau sa nu voteze un anumit partid, o anumita alianta politica, alianta electorala sau un candidat independent; 

    Judecatorii trebuiau sa ii dea amenda deoarece fapta lui Dragnea este contraventie. Ticaloasa de Stanciu loveste din nou. Jigodia. 

    1. cu miseii toti la inchisoare ne-am intoarce acasa din pribegia strainatatii, exilul autoimpus, ne-am castiga dreptul sa speram si la o viata demna pe pamantul natal, patria nostra.

    ICCJ a spus, la fond

    ""În acest context al analizei, nu poate fi ignorată conduita inculpatului ulterioară transmiterii adresei prin care se solicita organizarea de tombole cu premii condiţionate de participarea la referendum, respectiv împrejurarea că a revenit asupra acesteia, dar nici modul în care legiuitorul a evaluat periculozitatea uneia dintre conduitele ilicite solicitate (încălcarea dispoziţiilor art. 5 al. 1 din Legea nr. 677/ 2001 fiind sancţionată contravenţional)" 

     

    Din cate se intelege: 

    - se ia o intentie, nepusa in actiune si retrasa in mod public 

    - se ia o contraventie referitoare la prelucrarea datelor personale (participarea la referendum) 

     

    - se face din cele doua o infractiune si se executa liderul de partid... bravos, bravos, justitia securista

    1. In afara de FIREA ( Doctor in stiinte economice ,director la saptamanalul Saptamana FINANCIARA),NU VOTEZ P.S.D-ul. Dragnea ,pentru P.S.D si pentru multi dintre noi (nu-I bun de sef LA P.S.D) Derbedeul trebuia demis prin orice mijloace Afacut atat de rau tarii Banii din salarii si pensii(pensile au fost reduse prin calculul gresit la contributia la asigurarile sociale ,bani dati inapoi in alte 16 luni de guvernul PONTA) au ajuns la hotii de la A.N.R.P PENTRU PLATA DESPAGUBIRILOR UNOR BORFASI.

      Am vrut sa spun ca pentru multi dinte noi DRAGNEA ESTE UN EROU.

    Ce blanda e justitia la noi!

    Cat ar fi primit in Germania ? 

    1. MOTIVAREA inaltei curti n-are nici-o logica cum nu prea exista loica la absolventii de drept. Am mai spus-o : n-au nici-o logica si nici-un Dumnezeu Invartesc cuvintele in fraza ca sa sune cum vor ei Daca citesti in volumele alea de care auzm de intrwebi pe ce lume suntem La nemti logica e de baza M-AS BUCURA CA PESTE TOT IN EUROPA SA EXISTE ACELEASI INSTITUTII JURIDICE SI ACELEASI LEGI

    cind numarul 2 in stat spune ""Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ICCJ sunt acţiuni eminamente politice" noi restul populatiei de ce ar mai trebui sa respectam acest sistem juduciar??!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb