ICME ECAB s.a. şi Hellenic Cables dezvoltă primul proiect de cabluri de înaltă tensiune

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 12 noiembrie 2008

ICME ECAB s.a., lider pe piaţa românească de cabluri şi parte a celui mai mare grup de procesare a metalelor din Grecia anunţă realizarea primului proiect de cabluri de înaltă tensiune al companiei, din România.

Noutatea proiectului, dezvoltat de ICME - ECAB si Hellenic Cables (proprietara firmei româneşti), constă în folosirea unei singure lungimi de cablu de 1,5 km, care alimentează staţia de transformare a Parcului Industrial Braşov.

Al doilea element de noutate este faptul că proiectul de alimentare care utilizează cabluri de înaltă tensiune, este primul proiect privat din România, realizat în afara sistemului furnizorilor tradiţionali de energie electrică (Electrica, ENEL, EON, CEZ).

Hellenic Cables dispune în acest moment de una dintre cele mai moderne linii de fabricaţie a cablurilor de înaltă tensiune din lume, producţia fiind realizată sub licenţă şi supervizarea firmei japoneze Furukawa, unul dintre liderii mondiali în acest domeniu.

Deoarece exigenţele acetui tip de proiect sunt foarte ridicate, firma Hellenic Cables a asigurat şi asistenţa tehnică necesară instalării cablurilor.

Parcul Industrial Braşov este dezvoltat de grupul ICCO, prezent pe piaţa de construcţii din România de peste 17 ani.

Grupul ICCO dezvoltă prin firmele membre, un set de competenţe extinse care permit realizarea de proiecte de anvergură, integrează personal specializat şi garantează termene şi costuri: servicii de consultanţă, execuţie de proiecte complexe în antrepriză generală, management de proiect şi dezvoltări imobiliare pentru proiecte industriale, comerciale şi rezidenţiale.

Parcul Industrial Braşov este un proiect privat Greenfield, dezvoltat în Ghimbav în apropierea viitorului aeroport internaţional Braşov, pe o suprafaţă totală de 29 de hectare. Lucrările de construcţie au demarat în decembrie 2007, iar 10 luni mai târziu în 30 octombrie 2008, primul client - tipografia germană Euro-Druck Service - a demarat activitatea de producţie.

Pentru ICCO Electric - companie membră a grupului ICCO - execuţia staţiei electrice de transformare a însemnat o lucrare de înaltă competenţă. Timpul efectiv de execuţie a lucrărilor a fost de 5 luni, timp în care o echipă formată din circa 70 de specialişti ICCO Electric au realizat lucrări complexe. Costul total al lucrărilor şi echipamentelor aferente noii staţii electrice de transformare se ridică la 4,1 milioane euro.

ICME ECAB este lider de piaţă pe segmentul producţiei de cabluri, dezvoltând produse pentru industrii variate inclusiv electricitate, comunicaţii şi altele. Compania a intrat în portofoliul Grupului Hellenic Cables şi a continuat dezvoltarea pas cu pas. Investiţiile locale s-au ridicat la peste 35 milioane euro în tehnologii de producţie, know-how, dezvoltarea şi instruirea personalului precum şi în extinderea reţelei de vânzare.

Pe lângă faptul că se poziţionează ca lider pe piaţa românească de cabluri, ICME ECAB este implicat în activităţi masive de export, orientate atât către Europa Occidentală, cât şi către Orientul Mijlociu şi Asia.

Gama de produse este una dintre cele mai largi, incluzând cabluri de energie şi telecomunicaţii, cabluri de semnalizare, cabluri de telefonie şi de date, cabluri de fibră optică etc., toate comercializate sub brandul Cablel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb