IDC:  Companiile din Europa Centrală şi de Est vor investi 22 miliarde dolari în transformare digitală anul acesta

Alexandra Cismaru
Internaţional / 16 martie 2017

Alina Georgescu, Country Manager IDC România

Alina Georgescu, Country Manager IDC România

Companiile din Europa Centrală şi de Est vor investi, anul acesta, aproape 22 de miliarde de dolari în transformarea digitală, cifră care se va tripla până în 2020, sub presiunea concurenţei tot mai mari pe piaţă, dar şi a nevoii de a creşte eficienţa operaţională, de a optimiza forţa de muncă, concomitent cu îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

În comunicat se arată că: "Cea mai mare pondere a investiţiilor va fi direcţionată către servicii IT, conectivitate şi dezvoltarea de aplicaţii pentru eficientizarea operaţională, dar pentru dezvoltarea unei oferte de produse şi servicii individualizate pentru clienţi. Conform unui studiu IDC, aproape 40% dintre companii au început deja sau au în plan o strategie de transformare digitala. La nivel global, digitalizarea va genera anul acesta investiţii de 1.200 de miliarde de dolari şi va ajunge la 2.200 miliarde de dolari până în 2019".

Alina Georgescu, Country Manager IDC România a declarat: "Suntem în plin proces de transformare digitală, o schimbare fundamentală şi la scară largă a societăţii, determinată de apariţia a noi tehnologii şi servicii denumite de către IDC «A Treia Platformă». Ne aşteptăm astfel ca în următorii doi-trei ani să vedem nu doar iniţiative punctuale de digitalizare în companii, ci strategii de business construite în jurul digitalizării. IDC se aşteaptă de altfel ca până la sfârşitul acestui an 2/3 dintre directorii executivi din companiile incluse în Global 2000 să aibă în centrul strategiei lor procesul de transformare digitală".

În comunicat se mai prezintă: "Pentru atingerea nivelului operaţional impus de transformarea digitală, e necesară cooperarea în cadrul companiei între echipele de dezvoltare, operaţiuni şi business. Un astfel de obiectiv e atins prin strategii DevOps care asigură implementarea unui mediu agil, care facilitează interacţiunea între diverse departamente din companie şi care asigură integrarea operaţiunilor de business şi IT la toate nivelurile de management (de la CEO, CIO, responsabili Line of Business, dar şi echipele de dezvoltare, operaţiuni IT sau securitate). În acelaşi timp, IDC anticipează eşecul a 50% dintre iniţiativele globale de transformare digitală din cauza unei experienţe incomplete şi necorelate între departamentele organizaţiei. În acest context, rolul unui CIO se transformă într-unul de vector al schimbării, având în acelaşi timp presiunea păstrării confidenţialităţii şi securităţii informaţiilor, în zone ce îmbină tehnologia, persoanele, procesele, cultura organizaţională şi percepţia subiectivă a utilizatorilor. Totodată, 1 din 4 companii chestionate de IDC îşi propune pentru acest an îmbunătăţirea interacţiunii cu clienţii prin oferirea unei experienţe integrate".

Alina Georgescu a mai adăugat: "Cu cât ne apropiem de 2020, creşte şi ritmul inovaţiei. IDC previzionează că, la nivel global, în următorii trei ani, două treimi din cheltuielile noi legate de infrastructură şi software IT vor merge către soluţii cloud. Totodată adopţia tot mai mare de dispozitive mobile ne dă o dimensiune a amplorii pe care transformarea digitală o va avea în toate industriile şi la toate nivelele societăţii".

Printre speakerii din cadrul evenimentului se vor număra: Ricki Koinig, Group IT Strategy & Business Integration Management OMV AG, Radu Braşoveanu, Chief Technical Officer Deutsche Bank, Marius Ursuţi, CIO Banca Transilvania, Alina Popa, Managing Director OMV Petrom Global Solutions, Nicoleta Eftimiu, Franchise Country Manager Romania & Moldova Coca-Cola Company, Răzvan Sighinaş, Senior Director Electronic Arts, Mona Opran, COO Centrade Cheil, Răzvan Ionescu, Marketing Director Business Segment Telekom România, Tobias Höllwarth, membru EuroCloud Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb