IFC: Vînzarea a încă 25% din BCR depinde de cine cumpără

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iunie 2004

Vînzarea de către stat a unui pachet suplimentar de 25% din acţiunile Băncii Comerciale Române (BCR) către un investitor strategic depinde de calitatea investitorului şi dacă acesta poate să aducă valoare băncii, a declarat Peter Woicke, vicepreşedinte executiv al International Finance Corporation (IFC). "De asemenea, contează preţul de vînzare", afirmă Woicke. "Pentru BCR, cel mai important este să îşi stabilească o strategie de dezvoltare în următorii doi-trei ani şi să atragă cel mai bun investitor", a adăugat reprezentantul IFC. La sfîrşitul săptămînii trecute, s-a finalizat tranzacţia prin care IFC şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au preluat cîte 12,5% din capitalul BCR plus cîte o acţiune.

Ministrul de Finanţe, Mihai Tănăsescu, a afirmat recent că autorităţile vor stabili împreună cu BERD şi IFC vînzarea unui pachet suplimentar de 25% din acţiunile BCR către un investitor strategic. Tănăsescu a afirmat că statul ar putea să lanseze o cerere de ofertă pentru investitorii interesaţi să cumpere 25% din acţiuni, cu posibilitatea ca, ulterior, cumpărătorul să preia şi participaţia BERD şi IFC.

Reprezentanţii Bank Austria Creditanstalt, divizie a grupului german HVB, şi-au reafirmat la sfîrşitul lunii martie interesul pentru BCR, declarînd pentru ziarul BURSA că aşteaptă ca statul să facă anunţul pentru vînzarea pachetului de 25%.

Statul mai deţine în prezent 44% din capitalul BCR şi va finaliza în aceste zile vînzarea a încă 8% din acţiuni către Asociaţia Salariaţilor băncii.

Conducerea administrativă a BCR a convocat adunarea generală a acţionarilor pentru sfîrşitul acestei luni, avînd pe ordinea de zi alegerea a încă doi membri în consiliul de supraveghere, din partea BERD şi IFC şi numirea vicepreşedintelui consiliului de supraveghere. Acţionarii vor aproba modificarea actului constitutiv al băncii, după intrarea oficială în acţionariatul BCR a BERD şi IFC, la finele săptămînii trecute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb