IGPR: 42 de infracţiuni economice descoperite în ultima săptămână

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 5 decembrie 2015

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat, în perioada 27 noiembrie- 3 decembrie, un număr de 42 de infracţiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 54 de persoane, informează un comunicat al IGPR.

''În ultima săptămână, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au continuat acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice. În perioada 27 noiembrie - 3 decembrie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat 42 de infracţiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 54 de persoane. Poliţiştii au constatat 9 infracţiuni de evaziune fiscală, 9 înşelăciuni, 8 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 4 fapte la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi 3 infracţiuni la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice'', se menţionează în comunicat.

De asemenea, poliţiştii au constatat câte două fapte de uz de fals, contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale şi de spălare a banilor, precum şi o faptă de corupţie (dare de mită).

''La data de 26 noiembrie, poliţiştii DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 33 de percheziţii la locuinţele şi sediile sociale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, ar fi dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a unor facturi fictive, emise de societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", care atestă, în mod nereal, achiziţia unor bunuri sau servicii de la societăţile emitente ale documentelor justificative. În baza acestora, societatea comercială ar fi beneficiat de avantaje fiscale ilicite, constând în deducerea frauduloasă a TVA aferentă acestor achiziţii şi diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit", precizează comunicatul.

"Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 10.000.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20.000.000 lei. Persoanele vizate au fost conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Capitalei. În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 19 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti'', se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb