IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele de la magazinul din Bucureşti

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 26 februarie 2013

IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele de la magazinul din Bucureşti

IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele din magazinul din Bucureşti, pentru verificarea suplimentară, după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe comercializate de producătorul de mobilă, determinând compania să oprească vânzarea produselor în mai multe ţări europene.

Cornel Oprişan, retail manager IKEA România, a precizat: "Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România). Produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreună cu furnizorul nostru global. Totuşi, noi am decis scoaterea temporară a chifteluţelor de la vânzarea din magazinul din Băneasa pentru verificarea suplimentară".

IKEA a retras chifteluţele de la vânzare din mai multe ţări, după ce autorităţile din Cehia au descoperit urme de carne de cal într-un lot de produse. Ţările vizate sunt Cehia, Slovacia, Ungaria, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru şi Irlanda.

"IKEA tratează cu seriozitate rezultatele prezentate de autorităţile din Cehia, care indică urme de carne de cal. Amestecul de chifteluţe vizat a fost retras din restaurantul Swedish Food Market regăsit în magazinele IKEA", se arată într-un comunicat transmis de grupul suedez.

Compania precizează că a început cu două săptămâni în urmă analiza ADN a tuturor produselor din carne pe care le comercializează, iar 12 mostre extrase din loturi diferite de marfă au înregistrat rezultate negative pentru carnea de cal.

"Pentru a valida rezultatele, am început noi testări pentru acelaşi lot de producţie în care autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal", a adăugat IKEA.

Potrivit datelor publicate anterior, citate de Mediafax, IKEA a vândut 4,237 milioane de chifteluţe la res-taurantul din Bucureşti în perioada septembrie 2011 - august 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb