ILEANA DUMITRU, BRITISH AMERICAN TOBACCO: "Ne putem confrunta cu un blocaj pe piaţa ţigaretelor, în lipsa reglementării"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii / 3 octombrie 2018

"Ne putem confrunta cu un blocaj pe piaţa ţigaretelor, în lipsa reglementării"

În mai puţin de opt luni, piaţa locală de ţigarete se poate confrunta cu un blocaj din cauza lipsei legislaţiei locale care să transpună în lege o directivă europeană, a declarat Ileana Dumitru, reprezentant al British American Tobacco, în cadrul unei conferinţe organizate de către Asociaţia pentru Combaterea Traficului Ilicit "Viitorul".

Domnia sa a precizat: "Avem o directivă europeană care reglementează produsele din tutun. Potrivit acestei directive implementate şi în România din anul 2016 (n.r. prin legea 201/2016 din 10 decembrie privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea şi vânzarea produselor din tutun), până anul viitor, în mai, trebuie să punem la punct un sistem de trasabilitate a produselor din tutun. Acest lucru este foarte important deoarece afectează, practic, producătorii şi până la ultimul retailer de pe lanţ".

Conform reprezentantului British American Tobacco, pentru fiecare operator economic, indiferent de nivelul la care îşi desfăşoară activitatea, cât şi pentru ficare pachet de ţigări, va fi necesară alocarea unui cod unic, începând cu mai 2019.

Ileana Dumitru a subliniat: "Acest cod unic trebuie să fie generat de către o instituţie abilitată de stat în acest sens. Pentru a putea începe implementarea sistemului de trasabilitate şi dotarea întregului lanţ cu scanerele necesare scanării acestor coduri, primul pas este desemnarea unui emitent de coduri unice pentru aceste produse şi pentru operatori".

Domnia sa a adăugat: "Suntem la mai puţin de opt luni de termenul prevăzut în directiva europeană, iar din păcate, încă nu avem legislaţia locală definitivată pentru alocarea acestor coduri unice şi pentru numirea emitentului. Tragem un semnal de alarmă deoarece în situaţia în care legislaţia nu va fi elaborată în termen util pentru a ne conforma, este posibil ca anul viitor să ne confruntăm cu un blocaj pe piaţa legală de ţigarete, şi nu considerăm că este oportun să oferim încă o oportunitate comerţului ilicit".

Industria tutunului este al doilea cel mai important contribuitor la bugetul de stat după industria petrolieră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb