Ilie Carabulea, din nou arestat preventiv

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 13 mai 2015

Ilie Carabulea va fi judecat în arest preventiv, în dosarul ASF-Carpatica, după ce instanţa supremă a decis definitiv, marţi, înlocuirea controlului judiciar cu această măsură restrictivă de libertate, întrucât omul de afaceri a determinat mai multe persoane să dea declaraţii mincinoase.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti, luată vineri, prin care s-a dispus arestarea lui Carabulea, potrivit Mediafax.

Prin sentinţa Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus încarcerarea omului de afaceri începând cu momentul la care decizia va rămâne definitivă.

Ilie Carabulea se afla sub control judiciar din 12 februarie 2015, după ce fusese în arest la domiciliu din data de 23 octombrie 2014. Carabulea a fost trimis în judecată, în 22 aprilie 2014, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals.

Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu şi fost membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, la finele lunii ianuarie 2014, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări.

Conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, noua propunere de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că Ilie Carabulea a încălcat în mod repetat obligaţiile impuse de instanţă, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă, ulterior luării acestei măsuri, Carabulea, în mod direct sau indirect, a continuat să determine diverse persoane "prin fapte cu efect vădit intimidant" - legate de notorietatea şi potenţa financiară a omului de afaceri - să nu dea declaraţii sau să dea declaraţii mincinoase în cadrul procesului penal aflat în curs de judecată.

"Aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane că inculpatul este mai presus de lege, că poate încălca oricând hotărârile instanţei penale convingându-le astfel că finalitatea procesului penal va fi una favorabilă acestuia. De asemenea, a urmărit ca persoanele ce aveau calitatea de martori în procesul penal să fie descurajate în a declara adevărul în faţa instanţei de judecată, în acest sens dispunând chiar rezilierea contractului de muncă al unui angajat", conform DNA.

Anchetatorii susţin că Ilie Carabulea a fost ajutat de diverşi angajaţi ai firmelor pe care le deţine, în mod direct sau indirect

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adica se asteapta cineva ca un arestat sub control judiciar, sau in arest preventiv, sa stea cu mainile in san pana va fi acuzat si eventual condamnat, fara sa incerce sa "aranjeze" ceva? Suntem nebuni si nu mai judecam limpede? Adica instinctul de conservare nu este destul de dezvoltat la primatele "care este", pentru a ne convinge ca daca-i lasam liberi, aceste primate vor incerca sa "mascheze" anumite persoane "cheie"? Ce naiba se intampla cu noi, oameni buni? Nu mai putem sa ne impunem rationalul si constiinta echilibrata? Adica suntem chiar asa de impotenti incat lasam aceasta "justitie" si aceasta forta armata de aparare a intereselor cetatenesti sa faca ce vor ele, cum vor ele, pentru cine vor ele? Vorba lui Rus: pai incepem sa lucram din 2017 ca sa nu va mint ca incepem din 2015, na. Si daca nu sunteti cuminti va iau si la palem, idiotilor care sunteti. Vedeti-va de traiul vostru lugubru si lasati-ne pe noi sa ne vedem de ale noastre afaceri, averi, politica, jecmaneli, interese... asa, si ce daca au trecut 25 de ani de la Revolutie, ce va trebuie voua sosele rapide sau autostrazi? Hai, vedeti-va de barfa voastra televizata si lasati-ne pe noi in tara noastra, nu a voastra, ca nu voi l-ati eliminat pe Ceausescu si nu voi i-ati lucrat bugetele, hai, plimbati ursu'...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb