Iliescu renunţă la funcţiile din conducerea PSD

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 17 februarie 2010

Noul statut al PSD riscă să transforme partidul într-o înfruntare de grupuri, care se luptă între ele", a apreciat Ion Iliescu.

Noul statut al PSD riscă să transforme partidul într-o înfruntare de grupuri, care se luptă între ele", a apreciat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu şi vicepreşedintele Ilie Sârbu au anunţat, ieri, că renunţă la funcţiile de conducere din cadrul partidului.

Voalat, cei doi au dat de înţeles că au luat această decizie din cauza modului de organizare al Congresului partidului, ce va avea loc sâmbătă, care pare să îl favorizeze şi să-l ajute să câştige un nou mandat pe actualul preşedinte Mircea Geoană, politician pe care cei doi lideri social-democraţi nu îl susţin.

Ion Iliescu a menţioat că doreşte să îşi restrângă prezenţa la anumite activităţi ale partidului, renunţând, astfel, la funcţia de preşedinte de onoare al formaţiunii.

Fostul preşedinte al ţării s-a declarat nemulţumit de modul de organizare al Congresului şi de formula pe echipe votată luni, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, pe care o consideră nocivă şi periculoasă pentru viitorul partidului.

Ion Iliescu a apreciat că noul statut al PSD riscă să transforme partidul "într-o înfruntare de grupuri, care se luptă între ele şi care înseamnă o sămânţă de spargeri irepa-rabile".

Fostul preşedinte a menţionat că s-ar putea retrage şi din Congresul partidului, dar a adăugat că nu se va îndepărta total de PSD.

Retragerea lui Ion Iliescu din func-ţia de conducere a partidului a fost apreciată de mai mulţi social-democraţi ca fiind o pierdere importantă. Mai mulţi lideri social-democraţi şi-au exprimat regretul susţinând că Iliescu rămâne, totuşi, unul dintre cei mai mari politicieni ai ţării.

Analiştii politici sunt, însă, ceva mai circumspecţi şi spun că decizia lui Iliescu ar putea să-i ajute pe contracandidaţii lui Mircea Geoană.

Analistul politic Cristian Pârvules-cu consideră că decizia lui Ion Ilies-cu vine într-un moment "bine ales atât cronologic, cât şi al luptei pentru putere" din partid.

Pârvulescu a apreciat, pentru Agerpres, că Ion Iliescu a dorit să imprime un aspect politic evenimentului, care ar ajuta mai mult "adversarilor lui Mircea Geoană".

În ceea ce-l priveşte pe fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, domnia sa şi-a justificat decizia de a se retrage din toate funcţiile de conducere pe care le deţine din "motive familiale".

"Nu aş vrea să fiu o piedică în calea lui Victor Ponta", a spus Sârbu, referindu-se la anunţul lui Victor Ponta (n.r. soţul Dacianei Sârbu) de a candida la Congresul PSD.

Ilie Sârbu a menţionat că nu va figura nici pe listele lui Victor Ponta la Congresul extraordinar al PSD şi că nu va mai candida nici la func-ţia de preşedinte al PSD Timiş (n.r. funcţie pe care o deţine în prezent).

Sârbu a adăugat că doreşte să rămână un simplu membru al partidului şi senator, până la sfârşitul mandatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb