IMM-URILE DESPRE LEGEA DE STIMULARE A INVESTIŢIILOR:  "Portiţă spre corupţie şi clientelă politică"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 1 octombrie 2008

"Portiţă spre corupţie şi clientelă politică"

Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) sunt nemulţumite de actualul cadru legal de stimulare a investiţiilor şi reclamă că legea reprezintă doar "o portiţă spre corupţie şi clientelă politică".

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că actul normativ de stimulare a investiţiilor (n.n. O.U.G. nr. 85/2008) este unul "fără conţinut", care, prin structura sa ambiguă, determină administraţia să facă scheme de ajutor de stat "cu dedicaţie" pentru clientela politică.

Ovidiu Nicolaescu a explicat: "Deşi în lege se menţionea­ză că . Legea cuprinde numai dispoziţii generale fără a reglementa condiţiile de fond şi de procedură, precum şi modalităţile contractelor de stimulare a investiţiilor sau pentru acordarea facilităţilor. În plus, face trimitere la "acte normative/administrative viitoare".

Potrivit lui Nicolaescu, actuala lege de stimulare a inves­tiţiilor pune în pericol întregul sistem al IMM-urilor întrucât nu a fost stabilită nici perioada de acordare a facilităţilor.

"Nu este exclus ca multe dintre IMM-uri să intre în faliment întrucât nu se cunoaşte durata de acordare a acestor facilităţi", a precizat preşedintele CNIPMMR, care a subliniat că este necesară o nouă lege de stimulare a investiţiilor sau completarea OUG nr. 85/2008 cu amendamente, în Parlament.

Nicolaescu a reiterat că ordonanţa de stimulare a inves­tiţiilor îndeamnă administraţia la subiectivism, precizând, în acest sens, că Guvernul a ţinut morţiş să păstreze forma actuală, cu toate că aceasta a fost respinsă în Comitetul Economic şi Social.

Conducerea CNIPMMR a propus, ieri, "grupului de lobby" format din parlamentari o serie de modificări ale ordonanţei care ar putea fi introduse sub formă de amendamente, în plen.

"Este necesară adoptarea unui act normativ care să asigure în mod eficient şi trans­parent stimularea investiţiilor în România pentru asigurarea unei dezvoltări economice echilibrate", a conchis Ovidiu Nicolaescu.

IMM-urile vor patronat

CNIPMMR mai solicită recunoaşterea drepturilor IMM-urilor de a se organiza în patronate şi de a participa la dialogul social la nivel naţional.

Ana Bontea, director al CNIPMMR, a precizat, ieri, că organizaţia sa a făcut demersurile necesare pentru completarea Legii patronatelor, act normativ aflat în discuţii, în Parlament.

Potrivit lui Bontea, propunerea de modificare a Legii patronatelor ridică o serie de suspiciuni întrucât nu mai permite patronatelor să se organizeze la nivel naţional, ci judeţean sau regional, iar constituirea patronatelor pe criteriul de apartenenţă la categoria IMM nu este permisă.

Ovidiu Nicolaescu a mai precizat că organizaţia sa va semna, luni, un protocol cu UGIR 1903 şi cu Alianţa Confederaţiilor Patronale din România pentru înfiinţarea unei alianţe patronale la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb