Împăduriri forţate şi reconstrucţie ecologică a fondului forestier

Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 23 ianuarie 2006

În această primăvară vor începe acţiunile de împădurire forţată pe acele terenuri despădurite şi degradate care nu mai pot fi folositoare agriculturii, pe o suprafaţă de peste 125.000 de hectare, a declarat recent, la Oradea, Vasile Lupu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. "Sîntem hotărîţi ca, din acest an, să începem împădurirea acelor terenuri pe care proprietarii aveau obligaţia, conform legii, să le împădurească la doi ani după despădurire", a precizat Vasile Lupu. Potrivit aces-tuia, inventarierea suprafeţelor despădurite ilegal a ajuns la 30.000 ha şi a celor deteriorate prin brăcuire (s-a ales tot ce era bun, fiind lăsate doar resturile nefolositoare), alte 95.000 ha. Acţiunea de împădurire forţată se va face eşalonat de către Regia Naţională a Pădurilor, iar devizul acestor lucrări, în cazul în care proprietarul nu vrea să-l facă benevol, va deveni titlu executoriu.

Într-o primă etapă, în campania de împăduriri din primăvară se va începe cu suprafeţele despădurite ale căror proprietari sînt solvabili. După apariţia noului Cod silvic, aflat în lucru, probabil din vară, acţiunea va continua la toată gama proprietarilor.

Reconstrucţia ecologică şi politica investiţională în domeniul forestier constituie problema cea mai importantă a fondului forestier, a subliniat secretarul de stat Vasile Lupu, menţionînd reuşita echipei ministrului Gheorghe Flutur de a obţine, pentru anul 2006, un buget al silviculturii de cinci ori mai mare decît cel din 2005. "82% din acesta este alocat pentru reconstrucţie ecologică, respectiv împădurirea terenurilor degradate, preluate de la ADS, terenuri inapte folosirii agricole, şi înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie", a precizat secretarul de stat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb