Impozitul de 16% pentru toate pensiile, eliminat de Senat

Gabriel Tănase
Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2016

Impozitul de 16% pentru toate pensiile, eliminat de Senat

Actualizare 21:30 Tăriceanu, despre anularea impozitării pensiilor: "Nu ştiu dacă bugetul îşi poate permite"

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat astăzi că nu crede că bugetul poate suporta anularea impozitării pentru toate pensiile, aşa cum a decis Senatul.

"Şi eu mi-aş dori foarte mult să plătim impozite şi taxe cât mai mici şi să dezvoltăm economia, infrastructura cât mai mult, dar această problemă este insolubilă. Nu s-a descoperit nicăieri soluţia să se plătească cât mai puţine taxe şi să se facă investiţii şi cheltuieli de la buget cât mai mari. Prin urmare, mai ales pentru pensiile mici, eu cred că putem să menţinem în continuare această prevedere - să nu fie impozitate", a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, potrivit unor surse din media.

Acesta a menţionat că sunt şi pensii care, în momentul de faţă, ajung la 8.000, 9.000 de lei pe lună. Tăriceanu a mai afirmat: "Nu ştiu dacă este, până la urmă, echitabil să continuăm cu această formulă pentru că nu ştiu dacă bugetul îşi poate permite. Dacă şi-ar permite bugetul, putem să fim generoşi cu toţi. Însă, atenţie, avem şi categorii sociale şi eu ca liberal nu pot să mă ocup numai de profesiile liberale sau de cei care sunt întreprinzători. Noi trebuie să avem o vedere cuprinzătoare la nivel naţional, trebuie să vedem că există şi categorii sociale defavorizate şi trebuie să încercăm în spiritul unei solidatităţi care este normală pentru o ţară civilizată să vedem ce facem şi pentru categoriile defavorizate".

(I.S.)

-----------

Actualizare 17:24 Mihai Fifor, despre eliminarea taxării pensiilor: "O reparaţie morală, dar şi legislativă pentru bătrânii noştri"

Senatorul Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senat şi preşedinte al Consiliului Naţional PSD, a afirmat astăzi că votul prin care se elimină impozitul pe venit de 16%, datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei, reprezintă "o reparaţie morală, dar şi legislativă pentru bătrânii noştri".

Mihai Fifor a declarat, într-un comunicat trimis redacţiei: "Votul celor 66 de senatori înseamnă, în primul rând, o reparaţie morală, dar şi legislativă pentru bătrânii noştri. Iniţiativa legislativă, care aparţine senatorilor PSD şi ALDE, este anume gândită pentru cei care ne-au crescut şi ne-au îndrumat paşii în viaţă, astfel încât nicio pensie nu va mai fi supusă taxării. Nu ne putem bate joc de trecutul nostru şi de bunicii noştri".

Potrivit comunicatului, propunerea legislativă adoptată de Senat abrogă articolele potrivit cărora cota de impozit este de 16% şi se aplică asupra venitului impozitabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie, pentru determinarea impozitului pe veniturile din pensii, referindu-se de asemenea şi la articolul legat de stabilirea venitului impozitabil lunar din pensii, precum şi a articolului care reglementează reţinerea impozitului din venitul din pensii.

De asemenea, este eliminat şi articolul potrivit căruia deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.500 lei.

Fifor a concluzionat: "Senatul a fost prima Cameră sesizată în această problemă, iar social-democraţii au votat cu toţii această iniţiativa legislativă. Sunt optimist că şi deputaţii, care au ultimul cuvânt legat de veniturile pensionarilor, vor acorda, şi ei, un sprijin persoanelor vârstnice din România".

(I.S.)

----------

Plenul Senatului a adoptat, astăzi, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă a Cristianei Anghel (ALDE) prin care se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei, astfel încât nicio pensie din ţara noastră nu va mai fi supusă taxării, informează Digi24.

Au fost 66 de voturi pentru şi doar 18 împotrivă.

Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o mare nesimtire ,cand stim ca 3,8 milioane de pensionari au sub 1.00 de lei pensie.Cred ca trebuiesc dublate pensile mici ,pentruca sunt sub nivelul de saracie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb