Imprevizibilitatea economică îi determină pe manageri să se îndrepte către cursuri de leadership

V.G.
Companii / 19 octombrie 2022

Imprevizibilitatea economică îi determină pe manageri să se îndrepte către cursuri de leadership

Cererea pentru cursurile de leadership şi dezvoltare a abilităţilor manageriale se află pe un trend ascendent, cunoscând un avans de 20%, faţă de anul trecut, potrivit datelor interne ale companiei de training EXEC-EDU, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, creşterea interesului pentru dezvoltarea acestor abilităţi este o tendinţă globală, datorată schimbării modelelor de leadership, tendinţă accelerată de modul de lucru remote, dar şi de provocările aduse de imprevizibilitatea economică şi de contextul geopolitic. În acest peisaj complet diferit, managerii au devenit tot mai interesaţi de dezvoltarea lor personală.

"Deşi se vorbeşte de atâta vreme despre necesitatea de a forma lideri, decalajul de competenţe este tot mai mare. De aceea, vedem tot mai des cum liderii îşi iau dezvoltarea în propriile mâini şi aleg să investească ei înşişi în reskilling, ţinând cont de actualul context economic. Este o investiţie absolut necesară pentru a se adapta acestor schimbări, care necesită un leadership colaborativ şi agil, axat atât pe tehnologie, cât şi pe starea de bine a oamenilor", a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Organizaţiile consideră, în proporţie de 93% că dezvoltarea noilor abilităţi de leadership este importantă sau foarte importantă, însă doar 15% din acestea au investit în formarea acestora, considerând-o o prioritate pe agenda top managementului, conform unui studiu BCG derulat în 2022 (Boston Consulting Group).

Din analiza EXEC-EDU, rezultă că peste 30% din manageri şi antreprenori sunt responsabili de propria dezvoltare şi îşi achită cursurile de leadership din surse proprii.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi tot mai complexe, EXEC-EDU lucrează în permanenţă la actualizarea cursurilor pe care le pune la dispoziţie liderilor. Astfel, compania a introdus în cel mai căutat curs din portofoliul său, Leadership 360°, un modul prin care aceştia îşi pot cunoaşte mai bine stilul de leadership printr-o experienţă inedită, la manej, ghidată de cai.

"Educaţia ghidată de cai, introdusă cu ajutorul partnerilor de la HorseTouch este probabil cel mai potrivit tip de învăţare experienţială pentru un lider. Învăţarea este accelerată pentru că ne adresăm tuturor celor 3 planuri - mentalul, dar şi emoţiile şi acţiunea. În acest fel ia startul procesul de autocunoaştere din cadrul cursului Leadership 360, un program transformaţional unde fiecare participant parcurge împreună cu un coach şi un plan individual de dezvoltare în paralel cu sesiunile cursului", a mai declarat Oana Scarlat.

Participanţii care aleg să urmeze cursurile de leadership din portofoliul EXEC-EDU vin din industrii diverse precum producţie, IFN, asigurări, farma, retail, FMCG, hospitality, marketing, ONG.

Leadership 360° este singurul program complet şi integrat din România care dezvoltă cel puţin 10 competenţe necesare unui lider de succes. Acesta se adresează managerilor de top sau de mijloc, team liderilor, coordonatorilor de proiecte, dar şi antreprenorilor, liber profesioniştilor - medici, avocaţi, contabili, angajaţilor cu potenţial crescut şi oricărei persoane cu rol de lider, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb