ÎN 2016:  Călătoriile de 1 Decembrie, preferate în detrimentul celor de Crăciun sau Revelion

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 3 noiembrie 2016

Călătoriile de 1 Decembrie, preferate în detrimentul celor de Crăciun sau Revelion

Agenţia online de turism Vola.ro a înregistrat, anul acesta, mai multe rezervări pentru călătoriile în afara ţării pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie, faţă de vacanţele de Crăciun sau Revelion, conform cererilor primite de companie.

Anul acesta, agenţia a înregistrat de două ori mai multe cereri pentru vacanţa de 1 Decembrie, faţă de anul trecut.

Daniel Truică, managing partner Vola.ro, a declarat: "În 2016 turiştii români nu mai au tradiţionala punte între 25 decembrie şi 2 ianuarie. Atât Crăciunul cât şi Anul Nou se vor sărbători în zile de duminică, motiv pentru care mulţi dintre turiştii români au ales să îşi facă vacanţa de iarnă în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie. Preţurile sunt cu până la 50% mai mici decât în perioada sărbătorilor, aglomeraţia pe marile aeroporturi încă nu se instaurează, deci românii au toate atu-urile pentru a avea o vacanţă reuşită de 1 decembrie".

Potrivit datelor companiei, majoritatea rezervărilor au fost făcute pentru perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, turiştii români optând să rezerve o mini-vacanţă de 4 nopţi, în cuplu sau alături de prieteni.

Cele mai căutate destinaţii au fost cele recunoscute pentru pieţele de Crăciun, ca Viena şi Praga, dar şi destinaţiile europene cu clima mai caldă, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Sicilia, Sardinia şi Cipru, conform Vola.ro.

Managing partner-ul companiei a precizat: "Evoluţia preferinţelor de city break ale românilor arată o maturizare a pieţei. Niciodată nu vom înregistra scăderi masive către marile capitale europene, decât punctual, datorate evenimentelor ce ridică semne de întrebare asupra securităţii turiştilor, cum s-a întâmplat în cazul Paris sau Bruxelles, însă faptul că încep să crească şi destinaţiile mai mici, înseamnă că românii au trecut de pragul destinaţiilor-vedetă".

Tariful pentru un city break porneşte de la 129 de euro de persoană şi include bilet de avion şi trei nopţi de cazare, iar pentru un bilet de avion spre o destinaţie europeană preţul începe de la 20 de euro.

Cel mai ieftin zbor dus-întors achiziţionat a fost spre Roma, cu 20 de euro de persoană, în timp ce pentru un city break complet în capitala Italiei costul de pornire a început de la 159 de euro şi a inclus biletele de avion şi trei nopţi de cazare. City break-urile la Veneţia au început de la 129 de euro de persoană, cu transport şi cazare asigurate, iar pentru destinaţii precum Barcelona, pachetele au început de la 329 euro de persoană pentru avion şi trei nopţi cazare.

Potrivit agenţiei, printre preferinţele românilor pentru mini-vacanţa de 1 decembrie se regăseşte şi Dubai, unde cel mai ieftin pachet de vacanţă, care include avion şi patru nopţi cazare, porneşte de la 860 euro.

Majoritatea călătoriilor rezervate prin Vola.ro pentru această perioadă sunt pentru vacanţe în cuplu. Aproximativ 20% dintre solicitările de city break-uri în mini-vacanţa de 1 decembrie au fost realizate de grupuri de cel puţin patru membri. Spre exemplu, un grup de 6 persoane care a optat să călătorească la Londra de 1 decembrie, a plătit 261 euro de persoană pentru biletul de avion şi cazarea de două nopţi.

Anul trecut, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb