ÎN ABSENŢA SIF-URILOR Bursa a luat o mini vacanţă: Lichiditate de numai 3 milioane de lei

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 aprilie 2010

Bursa a luat o mini vacanţă: Lichiditate de numai 3 milioane de lei

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a consemnat ieri una dintre cele mai slabe lichidităţi de anul acesta, de numai 3,09 milioane de lei, în lipsa tranzacţiilor cu acţiuni SIF, care au fost suspendate pentru şedinţele anuale AGA.

Indicii au închis pe verde, cel mai mare avans fiind înregistrat de BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri lis-tate la BVB, acesta urcând cu 0,45%, la 5.711 puncte. În acelaşi timp, indicele compozit al pieţei, BET-C, s-a apreciat cu 0,13%, până la 3.432 de puncte, iar BET-NG, indicele companiilor energetice a câştigat 0,24%, până la 783 de puncte.

Cele mai tranzacţionate au fost titlurile "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD), care s-au scumpit cu 0,68%, la 14,7 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de doar 0,78 milioane de lei.

Tot pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "Erste Bank" (simbol EBS) a crescut cu 0,95%, la 137,5 lei, în urma unor tranzacţii de 0,12 milioane lei.

În topul celor mai lichide acţiuni s-au situat şi "Transgaz" (simbol TGN) şi "Biofarm" (BIO), cu tranzacţii de 340.000 de lei şi respectiv 187.065 lei.

Trei acţiuni au consemnat aprecieri mai mari de 3% în şedinţa de ieri, respectiv "Compa" Sibiu (simbol CMP), "STK Emergent" Cluj (simbol STK ) şi "Ves" Sighişoara (simbol VESY), în timp ce acţiunile "Siretul Paşcani" au continuat corecţiile, depreciindu-se cu 7,09%, după ce în ultima lună au câştigat circa 30%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb