ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ FAŢĂ DE FINALUL ANULUI TRECUT, "Davino" a avut vânzări cu 20-30% mai mari

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 12 decembrie 2011

"Davino" a avut vânzări cu 20-30% mai mari

Cererea online de vinuri produse de "Davino" s-a dublat

Producătorul de vinuri exclusiviste "Davino" a înregistrat vânzări cu 20-30% mai mari, în această perioadă premergătoare Sărbătorilor de Iarnă comparativ cu finalul anului trecut, după cum ne-a declarat Dan Balaban, managerul companiei. Domnia sa ne-a spus că, deşi în lunile septembrie şi octombrie creşterea cifrei de afaceri lunare încetinise simţitor, în luna noiembrie şi în primele zece zile ale lui decembrie nivelul de creştere al cererii şi-a revenit la nivelul celui din perioada ianuarie-august 2011. Totodată, Dan Balaban a estimat: "Nici primele luni ale lui 2012 nu vor fi rele, pentru că, în general, şi în prima parte a anului avem vânzări bune. De obicei, începând din luna noiembrie a unui an şi până prin perioada aprilie-mai a anului următor, cererea este mai mare. Oricum, noi avem deja comenzile făcute pentru primele luni ale lui 2012".

Managerul companiei "Davino" ne-a spus că, în ultima vreme, a avut o serie de clienţi noi: "A crescut numărul clienţilor noi. Sunt restaurante nou deschise, magazine noi de specialitate sau res-taurante vechi care s-au reorganizat, care şi-au revizuit politica de funcţionare, meniul şi care au devenit şi clienţii noştri, cumpărând vinuri din segmentul de top".

Potrivit lui Dan Balaban, în ultimul timp s-a dublat cererea de vinuri produse de crama pe care o conduce în cadrul magazinelor de tip online.

Ca urmare a faptului că anul 2011 a fost unul bun din punct de vedere cantitativ, "Davino" a realizat o cantitate de vinuri cu circa 10% mai mare faţă de anul trecut. Aces-tea vor ieşi pe piaţă anul viitor (cele albe) şi, respectiv, în 2014 (cele roşii).

Sub 10% din totalul producţiei merge la export. Ţările în care "Davino" livrează vin sunt sunt Franţa, Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, iar din acest an societatea are contracte şi în Norvegia şi Japonia.

În luna februarie a anului viitor, compania va scoate la vânzare vinurile albe din acest an şi vinurile roşii produse în 2009, considerat an viticol excepţional. Potrivit lui Dan Balaban, peste 70% dintre acestea sunt deja vândute.

Domnia sa intenţionează să investească, în cadrul unui proiect pe fonduri europene, în construirea unei crame noi, dedicată exclusiv producţiei de vin roşu de top. Inves-tiţia se va ridica la "până într-un milion de euro", iar crama va avea o capacitate de maxim 150.000 de litri.

Cea mai mare parte a vinurilor produse în cramele "Davino" - vinuri dedicate exclusiv pentru HoReCa - sunt produse din vii plantate în urmă cu peste 30 de ani. Totuşi, Dan Balaban inves-teşte şi în replantarea de viţă, urmând ca în 2012 şi 2013 să replanteze şase şi, respectiv 4,5-5 hectare cu "Merlot" şi "Sauvignon Blanc", pentru a ajunge la targetul propus, de 50-60 de hectare.

Cele şase soiuri de struguri pe care le cultivă "Davino" sunt "Fetească Albă", "Riesling Italian" şi "Sauvignon Blanc", pentru vinurile albe şi "Merlot", "Fetească Neagră" şi "Cabernet", pentru cele roşii.

Societatea "Davino" a debutat, în anul 1992, ca distribuitor de vinuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb