ÎN ACEST AN Casa de Vinuri Huşi vrea să-şi crească cifra de afaceri cu 50%

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 27 mai 2013

Casa de Vinuri Huşi vrea să-şi crească cifra de afaceri cu 50%

Casa de Vinuri Huşi a previzionat, pentru acest an, creşterea cifrei de afaceri cu 50%, de la 10 milioane de euro - vânzări realizate în 2012 - la 15 milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri înregistrată de producătorul de vinuri de la Huşi a crescut cu 40%.

La finalul lui 2012, valoarea inves-tiţiilor realizate de companie se ridica la 2 milioane de euro, după cum ne-a spus Olimpia Iancu, Key Account Manager în cadrul societăţii comerciale "Speed", care administrează Casa de Vinuri Huşi.

Potrivit domniei sale, un milion de euro a reprezentat investiţia realizată pentru finalizarea lucrărilor de construire şi amenajare a cramei locale destinate circuitului oenoturis-tic şi un milion de euro a fost cheltuit pentru plantarea de soiuri noi de viţă de vie şi replantarea soiurilor care nu mai erau rentabile.

De la începutul acestui an şi până în prezent, compania a investit un milion de euro pentru construirea unei vinoteci cu vinuri vechi de până la 40 de ani.

Anul trecut, Casa de Vinuri Huşi a produs 4.500 de tone de vin, în ultima vreme lansând pe piaţă Gama "Castelul Soarelui".

Compania urmează să lanseze vinurile organice "Amadeu" şi "Lucius", produse în parteneriat cu Institutul de Cercetări Murfatlar.

Din producţia realizată, 20% merge la export, ne-a mai spus Olimpia Iancu, subliniind că ţările de export sunt Franţa, Italia, Ţările Nordice, Ţările Baltice, Ucraina, Rusia, Anglia, Polonia, Germania şi China, unde societatea are de patru ani un punct de lucru, în Tienjn.

Compania cercetează în continuare pieţele externe, în vederea stabilirii de noi relaţii comerciale, pentru acest an Casa de Vinuri Huşi propunându-şi să abordeze piaţa din SUA.

În prezent, compania are 800 de hectare de vie pe rod (100 hectare la Panciu, 300 hectare în Huşi şi 400 de hectare în zona Babadag, Tulcea - unde se află soiurile pentru vinurile roşii: Merlot şi Cabernet Sauvig-non) şi 400 de hectare replantate în regiunile Babadag şi Huşi.

Anul trecut au fost replantate 400 de hectare de viţă de vie.

Soiurile de vin plantate de producătorul din Huşi sunt Riesling, Feteas-că Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Zghihară de Huşi, Busuioacă de Bohotin, Fetească Neagră, Băbeas-că, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Compania a accesat fonduri europene, în anul 2002, pe care le-a utilizat pentru modernizarea fabricii şi înlocuirea utilajelor cu tehnologie de înaltă clasă.

Doamna Iancu ne-a spus că, din punct de vedere calitativ, vinul produs anul trecut a fost unul "excepţional", adăugând: "Seceta prelungită a concentrat alcoolul în boaba de strugure, generând până la 14% alcool, la unele soiuri".

Din punct de vedere cantitativ, însă, recolta a fost foarte slabă, fapt ce a condus la majorarea preţurilor şi dispariţia vinurilor de masă şi a celor low cost.

Referitor la anul viticol în curs, previziunile sunt bune, până în momentul de faţă, următoarele luni calendaristice şi în special condiţiile meteo fiind factorii decidenţi asupra producţiei.

În ultimii cinci ani, piaţa a suferit modificări în bine, consideră Olimpia Iancu. Producătorii de vin sunt într-o concurenţă acerbă şi surprind în mod plăcut de fiecare dată, susţine domnia sa, subliniind că, pe lângă jucătorii mari, au apărut crame mici care vin din spate cu produse de calitate.

Lipsa promovării intense, de către autorităţile statului, a produselor româneşti peste hotare şi acordarea de subvenţii la culturi reprezintă două dintre problemele domeniului, în opinia doamnei Iancu.

SC "Speed" SRL a fost înfiinţată în anul 1994, având sediul în Huşi, judeţul Vaslui. Principalul obiect de activitate este producerea şi comercializarea de vinuri. Pe parcursul a peste 14 ani de activitate, societatea a comercializat pe piaţa internă şi la export peste 200 de milioane de litri de vinuri îmbuteliate şi vrac, din soiuri albe şi roşii.

Compania dispune de trei fabrici de vinificaţie, capacităţi de depozitare şi mijloace de transport şi de un colectiv de 200 de specialişti. În cadrul companiei, sunt produse 20 de sortimente de vinuri, din care 8 roşii şi 12 albe.

Din anul 2002, societatea a intrat într-un amplu proces de modernizare, importând utilaje performante din Italia şi Germania, pentru vinificaţie şi pentru îmbutelierea vinurilor.

Potrivit datelor publicate pe site-ul companiei, aceasta dispune şi de o fabrică pentru producerea distilatelor din vin, dotată cu utilaje din Franţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb