În calitate de susţinător al inovaţiei, OTP Bank lansează, anul acesta, cea de-a cincea ediţie a programului internaţional de cooperare cu startup-urile, OTP Startup Booster Program, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Iniţiativa se desfăşoară în mai multe etape, care ghidează soluţiile inovatoare de la identificarea nevoilor businessului, până la implementare. Programul este deschis startup-urilor din toată lumea, care au produse deja validate, şi companiilor scaleup. Prin implicarea mai multor zone la nivel de grup, OTP Bank îşi propune încurajarea colaborării orientată spre obiective şi concentrată pe business şi implementarea unor proiecte pilot cu startup-urile selectate. Perioada de înscriere în program este între 7 martie şi 11 aprilie.
Conform sursei citate, aceasta este cea de-a cincea ediţie a programului internaţional pentru startup-uri, derulat de OTP Bank. Companiile selectate în cadrul OTP Startup Booster Program se vor bucura de o serie de beneficii: pe lângă derularea proiectului pilot cu grupul bancar, vor putea participa la un workshop, primi sprijin prin programe de mentorat intern şi extern şi vor avea acces la oportunităţi de networking. OTP Lab, care coordonează programul la nivel de grup, a colectat peste 150 de subiecte şi nevoi de business, de la începutul lui ianuarie şi până la mijlocul lui februarie, pentru care vor fi căutate soluţii inovatoare, în colaborare cu startup-urile selectate.
În afara categoriilor de teme legate de rolurile tradiţionale ale instituţiilor financiare, care au existat şi în anii precedenţi, anul acesta se va pune accentul pe aşa-numitele soluţii bancare netradiţionale şi pe inovaţiile care susţin sustenabilitatea şi conştientizarea ecologică, în viaţa de zi cu zi a clienţilor şi a băncii.
În ediţia din acest an Startup Booster Program, startup-urile sunt invitate să se înscrie cu proiecte care se încadrează în următoarele teme:
• Experienţa clientului şi serviciile dedicate acestuia
• Creşterea eficienţei interne
• Inovaţii dedicate produselor din zona de retail banking
• Inovaţii dedicate produselor din zona de corporate banking
• Soluţii bancare netradiţionale şi sustenabilitate
• Alte soluţii noi, cu potenţial disruptiv, care se referă la sistemul bancar, dar nu se încadrează în niciuna dintre categoriile anterioare
Procesul de selecţie va avea loc şi în acest an în trei etape: pentru a se înscrie, startup-urile trebuie să completeze formularele disponibile online, iar după preselecţie, companiile admise vor avea oportunitatea de-a se întâlni de reprezentanţii băncii specializaţi în domeniile respective, în cadrul unui interviu online. Reprezentanţii primelor 25-30 de startup-uri, în ordinea clasării, vor fi invitaţi de OTP Bank la evenimentul Selection Days, care va avea loc la Budapesta la sfârşitul lui mai, la Akvarium Klub, cu participare offline.
"Sunt mândru că OTP Startup Booster Program mobilizează întreg OTP Bank, la nivel de grup, inclusiv subsidiarele străine, pentru a sprijini diseminarea soluţiilor financiare inovatoare în toată regiunea. Este îmbucurător faptul că vedem tot mai mulţi solicitanţi şi colaborări tot mai de succes cu startup-urile partenere, cu fiecare an care trece", a declarat Andras Fischer, Şeful Departamentului de Inovare, OTP Lab.
Conform comunicatului, programul pilot în colaborare cu startup-urile va începe pe 5 septembrie 2022 şi se va derula până pe 25 noiembrie 2022. În cadrul evenimentului online, Ziua Demo, programat pentru 30 noiembrie, startup-urile vor avea oportunitatea de a-şi prezenta realizările din ultimele trei luni, în faţa managementului Grupului, a investitorilor şi experţilor în inovaţie din partea unor mari companii locale şi internaţionale. În urma acestui eveniment, startup-urile care au cele mai promiţătoare rezultate vor putea începe implementarea produselor, în faza de lansare, care se va desfăşura între 1 ianuarie şi 30 iunie 2023, alături de un membru al OTP Banking Group, în cadrul unui acord de parteneriat pe termen lung.