ÎN CADRUL CARAVANEI SMART CITY ARSCM a trecut la promovarea proiectelor smart city

Emilia Olescu
Companii / 10 aprilie 2019

ARSCM a trecut la promovarea proiectelor smart city

Eficienţa energetică şi producţia de electricitate din surse regenerabile se numără printre cele mai importante obiective ale strategiei naţionale pentru smart city

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARCSM) a lansat Caravana Smart City Etapa 2.0, Implementarea. Evenimentul a avut loc, luni, la Primăria Municipiului Sibiu.

Prima etapă a Programului Naţional de promovare a conceptelor smart city a fost lansată în 2017, sub egida Ministerului Energiei şi a parcurs peste 7000 km în întreaga ţară, pentru promovarea conceptelor smart city în rândul autorităţilor locale, conform unui comunicat de presă. Etapa 2.0. Implementarea este dedicată municipalităţilor care au implementat proiecte, trecând astfel de la promovarea conceptelor la promovarea proiectelor.

În deschiderea evenimentului, Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a amintit despre importanţa digitalizării administraţiilor publice şi folosirea noilor tehnologii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a relaţiei cu cetăţenii. Eficienţa energetică şi producţia de electricitate din surse regenerabile se numără printre cele mai importante obiective ale strategiei naţionale pentru smart city, un proiect lansat în dezbatere publică de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în toamna anului trecut. Robert Tudorache a menţionat: "M-am alăturat acestei iniţiative pentru că doi piloni principali ai administraţiei centrale sunt energia şi mediul. Fără susţinere din partea factorilor decizionali din cadrul acestor două sectoare extrem de importante în domeniul smart city, nu putem discuta despre reuşite concrete. Rolul Ministerului Energiei în acest context este de a defini strategia. Alături de MCSI, suntem implicaţi în realizarea strategiei naţionale de smart city, iar punctul central al acestui proiect il reprezintă soluţii precum eficienţa energetică şi producţia de electricitate din surse regenerabile". Domnia sa a reiterat susţinerea administraţiei centrale pentru proiectele desfăşurate la nivel local şi a încurajat adoptarea de soluţii inovatoare care să vină în sprijinul cetăţenilor.

Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu, a subliniat faptul că proiectele smart city sunt prioritare pentru administraţia locală, care încearcă în permanenţă să identifice soluţii coerente, pliate pe nevoile actuale ale locuitorilor oraşului: "Noi nu dorim doar să implementăm nişte proiecte smart, (...) ci soluţii integrate, care să aibă efecte benefice pentru un număr cât mai mare de cetăţeni. Credem că proiectele smart trebuie să se adreseze nevoilor comunităţilor şi contextului, deoarece fiecare oraş este diferit. Dacă discutăm despre Sibiu, cifrele ne arată că este combinaţia reuşită între istorie şi prezent: este un centru cultural, o destinaţie turistică de top şi un mediu economic de succes."

Asseco SEE România, partener strategic ARSCM, prezent în cadrul Caravanei Smart City şi unul dintre cei mai importanţi integratori IT şi dezvoltator de aplicaţii bancare la nivel naţional, a completat evenimentul prin prezentarea de noi soluţii tehnologice, ca platforma integrată de management al oraşelor - Metropolis, proiecte de smart parking sau de digitalizare a mediului academic.

Prezentarea priorităţilor municipalităţii a fost realizată de Administratorul Public al Municipiului Sibiu, doamna Ioana Leca, care a trecut în revistă cele mai importante proiecte implementate sau în curs de implementare: "Smart City înseamnă un mediu economic sănătos, durabil şi sustenabil, o mobilitate crescută în zona urbană, o calitate ridicată a vieţii, precum şi componenta de tehnologie, care să integreze toate aceste ecosisteme".

Sibiul este primul oraş care a implementat o platformă online de plată a dărilor fiscale, portalul e-Administraţie, dotat de anul trecut cu opţiunea de plată expres, pe baza codurilor de bare de pe deciziile de impunere, fără necesitatea unui cont activ. Printre soluţiile deja funcţionale se mai numără şi platforma de programări online pentru căsătorii şi alte acte de stare civilă sau e-Notificări, un sistem care permite atenţionarea persoanelor juridice cărora urmează să le expire acordul de funcţionare. Un proiect important în curs de implementare este cel de instalare de camere video în autobuze, smart ticketing, cât şi crearea unei aplicaţii mobile de transport în comun ce va putea fi folosită pentru planificarea eficientă a călătoriilor. Adiministraţia locală a Municipiului Sibiu are în plan şi construcţia unui centru de conferinţe şi spectacole, o clădire smart, capabilă să se autosusţină, cu potenţialul de a deveni un simbol atât pentru oraş, cât şi pentru ţară.

În cadrul evenimentului, Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate a propus înfiinţarea unui Centru de Inovare şi Cercetare Smart City în Sibiu, proiect ce urmează a fi realizat în parteneriat cu administraţia locală a municipiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb