ÎN CADRUL UNEI DEZBATERI ÎN PARLAMENT PSD ŞI PNL s-au acuzat reciproc că fură din banii publici

A.P.
Politică / 7 iulie 2020

PSD ŞI PNL s-au acuzat reciproc că fură din banii publici

Dezbaterea din Camera Deputaţilor la moţiunea simplă depusă pe numele ministrului Dezvoltării, Ştefan Ion, s-a transformat într-un şir lung de acuzaţii între PNL şi PSD de furt din banii publici. Liberalii au acuzat tunurile date în timpul mandatului lui Liviu Dragnea în fruntea acestui minister, în timp ce social-democraţii au vorbit de caracatiţa de rude angajate de ministrul Ştefan Ion, scrie Radio Europa Liberă.

Perioada în care Liviu Dragnea a condus ministerul Dezvoltării direct sau prin interpuşi, de genul lui Sevil Shhaideh, a fost punctul central de atac al PNL împotriva moţiunii simple depuse de PSD.

Liberalii s-au folosit de toate luările de cuvânt pentru a reaminti despre contractele încheiate în perioada fostului lider PSD, dar şi despre modul în care acesta a politizat ministerul cu oameni de încredere aduşi din diferite judeţe.

"Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere, sunteţi supăraţi nevoie mare că am scos la iveală matrapazlâcurile făcute ani la rândul. Sunteţi vocali că v-am scos la lumină combinaţiile şi nu mai aveţi racordare la banii publici. De când am preluat mandatul la minister nu mai puteţi fura şi asta vă face să vă ieşiţi din minţi. Capacul pus la borcanul cu miere, asta e durerea PSD. La cât de tare ţipaţi v-aş bănui de sevraj", a fost mesajul transmis de ministrul Ştefan Ion către parlamentarii PSD.

Atacurile celor de la PNL s-au succedat în cascadă, toate având drept ţintă mandatul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD şi la Ministerul Dezvoltării, scrie sursa.

"Ce a făcut fostul vostru şef în afara faptului că a furat o insulă?", i-a întrebat retoric deputatul PNL Nicolae Giugea pe social-democraţi.

"Arogantul absolut, domnul care face videochat şi de care v-aţi dezis. Ministerul ăsta a fost înfiinţat pentru Liviu Dragnea, borcanul cu miere, pe ăsta îl plângeţi oameni buni?", a spus şi deputatul PNL George Şiscu.

Liviu Dragnea a condus ministerul Dezvoltării între 2012 şi 2015, până la condamnarea în primă instanţă în dosarul Referendumul. După câştigarea alegerilor în 2016, PSD a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh pentru a conduce acest minister, ea fiind o apropiată a lui Liviu Dragnea.

Atacuri din partea PSD la adresa ministrului

Social-democraţii l-au acuzat pe ministrul Dezvoltării, Ştefan Ion, că şi-a angajat rudele la minister, pe care l-a dezorganizat în cele opt luni de când se află în fruntea acestuia şi că a întârziat proiectele aflate în derulare.

De asemenea, cei din PSD susţin că prefecţii promit bani primarilor din fondul de rezervă.

"V-aţi străduit ca nimeni altul să vă faceţi de râs. Vă mai lăsam dacă joaca de-a ministrul nu ar afecta mii de comunităţi. Vă comportaţi ca un vătaj, aţi făcut discriminare între judeţe prin decontarea facturilor prin PNDL. Aţi început epurarea la minister, încercaţi să daţi afară 300 de oameni, v-aţi angajat toate neamurile şi pilele la stat. Sunteţi ultimul om care puteţi vorbi de cinste corectitudine", l-a atacat liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor pe ministrul Dezvoltării.

Social-democraţii i-au reproşat că se laudă cu proiecte pentru care nu are vreun merit şi care au început în timpul guvernării PSD, specifică sursa.

USR cere PNL să renunţe la PNDL

Deputatul USR, Ionuţ Moşteanu, a cerut Guvernului să renunţe la programul de dezvoltare locală (PNDL), deoarece el reprezintă o "schemă de furt".

"E hilar să îi auzi pe pesedişti vorbind despre opulenţă, nepotism, aroganţă, nu v-aţi perfecţionat 30 de ani PCR - pile, cunoştinţe şi relaţii. Aţi căpuşat toate administraţiile până în ultimul birou şi acum vă plângeţi că vă zboară toţi protejaţii. PNDL trebuie desfiinţat, domnule ministru", a afirmat reprezentantul USR.

El a acuzat PNL şi PSD că s-au racordat la banul public prin acest program înfiinţat de Liviu Dragnea pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

USR nu va vota moţiunea simplă a PSD, un anunţ similar venind din partea PMP. UDMR a precizat că se va abţine la vot, în timp ce Pro România va vota moţiunea simplă.

Toate moţiunile simple depuse până în prezent de PSD au trecut. Cu toate acestea, ele nu au un efect juridic, ci reprezintă doar un vot politic. Premierul Orban nu este obligat să schimbe un ministru dacă o moţiune simplă a fost votată.

Moţiunea simplă "Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!" urmează să fie votată la următoarea şedinţă a Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cretinii astia( ai ambelor partide) concureaza intre ei la titlul de "cei mai mari hoti de bani publici"(cu sanse mari de a da jos de pe prima treapta, pe fostii portocalii de la PDL), iar apoi se acuza intre ei ca fura din bani publici! Astia au depasit cu mult personajele lui Caragiale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb