ÎN CAZUL DOSARULUI LUI TĂRICEANU: Social-democraţii propun invitarea unui reprezentant al Parchetului

M.I.
Politică / 16 aprilie 2019

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Soluţia invitării unui reprezentant al Parchetului General la Comisia juridică din Senat pentru susţinerea solicitării de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost analizată astăzi, în şedinţa comisiei.

O decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare, a precizat preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc, conform Agerpres.

El a menţionat că o invitaţie similară nu a mai fost formulată în ultimii doi ani, de când conduce această comisie.

"Când a fost audiat domnul Tăriceanu şi studiate materialele avocatului, au fost anumite chestiuni de clarificat din partea membrilor Comisiei juridice şi din partea membrilor din Senat care au studiat dosarul. În acest context s-a pus problema dacă nu ar fi utilă cauzei ca cel care a făcut sesizarea, adică Parchetul, să susţină această sesizare cu întrebările care au rezultat din dezbaterile de până acum. Colegii au invocat cel puţin două decizii ale CCR, una care spune că suntem titulari, ceea ce ştiam şi noi, şi avem toată libertatea de a decide într-un fel sau altul, dar asta nu înseamnă că nu putem să invităm pe cineva ca să clarifice anumite chestiuni, dacă este apreciat că ar fi util cauzei", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, dezbaterile vor continua săptămâna viitoare.

"Şi săptămâna viitoare va fi din nou pe ordinea de zi această chestiune, să vedem dacă să invităm sau nu, pentru că nu am vrea să pară o chestiune de politizare. Adică, eventuala invitare a Parchetului nu trebuie privită ca o acţiune politică, ci pur şi simplu o acţiune de susţinere a unei cereri. Cineva care face o cerere, indiferent de natura ei, este evident să vină să o susţină, să spună anumite chestiuni, cu atât mai mult cu cât noi suntem titularii acestei cereri de urmărire penală sau nu şi atunci e firesc să ne fie clarificate anumite lucruri dacă din material sunt contradicţii, mai ales că, din păcate, avem un material de 17.000 de pagini care nu a fost structurat, nu a fost aşezat aşa fel încât să permită unui nespecialist să studieze şi să-şi formeze o opinie", a completat Robert Cazanciuc, conform Agerpres.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a susţinut că această propunere reprezintă o "tergiversare" a soluţionării solicitării DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului pe 7 noiembrie 2018 încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă aceasta a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două şedinţe în care era de aşteptat să fie dezbătută solicitarea DNA.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri a DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu, astfel încât senatorii să aibă timp să studieze dosarul, care are 73 de volume, scrie Agerpres.

Pe 4 aprilie, Tăriceanu declara că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA în cazul său, menţionând că este dispus, în orice moment, să prezinte în plen punctul său de vedere.

Comisia juridică trebuie să întocmească un raport, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce atata tergiversare ?? Trimis Tariceanu in instanmta ca si orce alta persoana si sa-si lamireasca acuzatia. Dosarul are un punct forte.si anume afirmatiile firmei din Austria...care "pune" declaratia in Dosar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb