ÎN CONDIŢIILE RĂZBOIULUI DIN UCRAINA Transportul maritim prin Canalul Suez - vital pentru statele riverane Mării Negre

G.M.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 30 martie 2022

Transportul maritim prin Canalul Suez - vital pentru statele riverane Mării Negre

Valorificarea transportului maritim prin Canalul Suez a constituit una dintre temele de dezbateri între o delegaţie a Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi reprezentanţii Uniunii Camerelor şi Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB), se arată într-un comunicat de presă al CCIR. Delegaţia CCIR, condusă de preşedintele Mihai Daraban, se află în aceste zile în Turcia, la invitaţia lui Selçuk Özturk, vicepreşedintele TOBB.

"CCIR a lansat, în toamna anului 2020, în cadrul reuniunii statelor aparţinând OCEMN (n.red. - Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră), din care face parte şi Turcia, o iniţiativă care vizează valorificarea transportului maritim prin Canalul Suez, prin stabilirea preţurilor preferenţiale pentru navele de marfă din ţările membre ale acestei organizaţii. Considerăm că această iniţiativă poate avea un impact semnificativ asupra economiilor României şi Turciei, dacă vom continua să explorăm avantajele poziţionării geografice a regiunii Mării Negre. Trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru a intensifica comerţul la Marea Neagră, ţinând cont şi de noua situaţie geopolitică din Ucraina. Din nefericire, Marea Neagră nu a fost o ţintă pentru traficul maritim nici pe timp de pace, de aceea trebuie acordată o atenţie sporită dezvoltării relaţiilor comerciale cu statele din regiune", a declarat Mihai Daraban, preşedintele CCIR.

"Există o preocupare comună a României şi Turciei de a reuşi revitalizarea comerţului la Marea Neagră. Cu toate că anual se înregistrează cifre în creştere în ceea ce priveşte volumul comercial, această zonă dispune de un potenţial mult mai mare care poate fi exploatat. În acest sens, sprijinim iniţiativa CCIR de a discuta cu reprezentanţii Egiptului, referitor la identificarea unor soluţii optime pentru traficul pe canalul Suez. În ceea ce priveşte Marea Neagră, cea care uneşte cele două state, trebuie să privim şi din punct comercial această vecinătate. Turcia este gata să împărtăşească din experienţa ei României, mai ales prin proiectele în infrastructură pe care dorim să le realizăm împreună", a spus Selçuk Özturk, vicepreşedintele TOBB.

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Turcia, era de 7,03 miliarde euro, la sfârşitul anului 2021. La nivelul lunii ianuarie 2022, în România activau 16.842 companii turceşti, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 655,5 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb