ÎN DATA DE 27 IANUARIE Roca Industry se listează în Piaţa AeRO a BVB

A.I
Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2022

Roca Industry se listează în Piaţa AeRO a BVB

Compania vine la bursă cu o evaluare anticipată de 177 milioane de lei

Acţiunile Holdingrock1 (Roca Industry), holding care reuneşte companiile BICO Industries şi SARCOM, producători de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al bursei, începând cu data de 27 ianuarie, conform unui anunţ de astăzi al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile Roca Industry se vor tranzacţiona sub simbolul bursier ROC1.

Compania vine în piaţă cu o capitalizare anticipată de 176,94 milioane de lei, după ce în luna decembrie a anului trecut Roca Industry a încheiat anticipat un plasamentu privat prin care a vândut 4,5 milioane de acţiuni noi, la preţul de 10 lei/titlu, ofertă fiind supra-subscrisă.

Capitalul atras în urma plasamentului privat va fi utilizat pentru dezvoltarea companiilor existente prin care Roca Industry îşi desfăşoară activitatea comercială, dar şi pentru tranzacţiile necesare consolidării noilor companii. Holdingul îşi propune să devină principalul furnizor local pentru lanţurile principale de magazine de bricolaj din România. În acest sens, ROCA Industry are în plan să utilizeze o parte din fondurile atrase şi pentru implementarea strategiei de afaceri ale companiilor existente şi viitoare din cadrul holdingului, conform unui comunicat din decembrie anul trecut.

ROCA Industry este primul holding de materiale de construcţii care va fi listat în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Holdingul îşi propune ca în următorii trei ani, prin dezvoltare organică şi consolidări M&A cu alte firme din acelaşi domeniu, să aibă în componenţa sa 10-12 companii complementare care să permită generarea unor sinergii. În ceea ce priveşte criteriile de selecţie, companiile avute în vedere trebuie să fie antreprenoriale, cu o cifră de afaceri de peste 40-50 milioane de lei şi un procent al EBITDA de 15-20%.

Pentru primul semestru al anului trecut, emitentul a avut venituri totale de 36,51 milioane de lei, în creştere cu 56,6% faţă de cele din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 3,62 milioane de lei, în creştere cu 165% faţă de aceeaşi perioadă de raportare, conform datelor din memorandum-ul întocmit de BT Capital Partners.

Pentru întregul an 2021 compania estimează venituri totale de 76,71 milioane de lei, iar prognoza pentru acest an este de 142,06 milioane de lei. Profitul este estimat la 5,66 milioane de lei anul trecut şi la 13,41 milioane de lei în acest an.

Roca Industry face parte din ROCA Investments companie care contribuie la amplificarea potenţialului companiilor, sprijinindu-le să îşi dezvolte strategii de business prin care accelerează creşterea valorii lor pe termen lung.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. adica ei cer un procent al EBITDA de 15-20% la companiile pe care vor sa le achizitioneze dar ei nu au acest procent EBITDA?

    1. Sunt greșite datele menționate de site, nu sunt cele consolidate. Ei au ebitda 22% la ultima raportare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb