ÎN DATA DE 27 NOIEMBRIE CTP a emis a doua tranşă de obligaţiuni verzi, în valoare de 400 milioane EUR

G.U.
Companii / 3 decembrie 2020

CTP a emis a doua tranşă de obligaţiuni verzi, în valoare de 400 milioane EUR

CTP, dezvoltatorul şi administratorul de parcuri industriale şi logistice premium din România şi din Europa Centrală şi de Est, a emis cu succes a doua tranşă de obligaţiuni verzi în valoare de 400 milioane EUR, după emisiunea iniţială din octombrie, care s-a ridicat la valoarea de 650 milioane EUR, conform unui comunicat de presă. Fondurile strânse în urma celor două emisiuni de obligaţiuni vor fi folosite pentru a finanţa un portofoliu de Active Verzi Eligibile.

Potrivit sursei citate, CTP B.V. (simbol bursier CTPBVV) a emis cu succes a doua tranşă de obligaţiuni verzi, în valoare de 400 milioane EUR, în data de 27 noiembrie 2020. Obligaţiunile, cu data de scadenţă la 3 ani şi o rată a cuponului de 0,625%, au fost primite cu interes de către investitori, oferta fiind supra-subscrisă de câteva ori şi înregistrând un vârf de 1 miliard EUR în registrul de ordine. Prima tranşă de obligaţiuni verzi, emisă de CTP la 1 octombrie 2020, a atras 650 milioane EUR din surse de finanţare noi, devenind cea mai mare emisiune de debut a unei companii din piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est. CTP a decis să emită obligaţiuni verzi în urma angajamentului său din 2019 de a obţine certificarea BREEAM, de la standardul Foarte Bine în sus, pentru întregul său portofoliu de logistică şi proiecte industriale.

Richard Wilkinson, Director Financiar, CTP, a declarat: "CTP s-a aflat în locul potrivit la momentul potrivit pentru a executa cu succes a doua sa emisiune de obligaţiuni verzi. Poziţia robustă a CTP în ceea ce priveşte creditele se reflectă în rezultatele noastre pentru T3/2020, care ne-au permis să mobilizăm o cerere ridicată nu doar din partea investitorilor instituţionali curenţi, ci şi din partea unora noi. Având în vedere strategia noastră de a migra finanţarea creanţelor către o platformă de finanţare care nu oferă garanţii, am identificat oportunitatea de a emite obligaţiuni cu termenul la 3 ani. Astfel, am modificat curba randamentului, menţinându-ne în acelaşi timp profilul nostru solid ca debitor, întrucât vom folosi o parte dintre fondurile atrase pentru a achita în avans împrumuturi bancare cu termen mai scurt. Sunt mulţumit mai ales de rata cuponului, de 0,625%, pe un termen de trei ani. Proprietăţile logistice continuă să beneficieze de fundamente solide, mai ales în zona ECE, care găzduieşte una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa."

Noua emisiune de obligaţiuni a avut o distribuţie instituţională largă, atrăgând preponderent adminstratori de active (66%), o mare parte din cerere venind dinspre Regatul Unit/Irlanda (34%), ţările BeNeLux (22%), Austria, Germania şi Elveţia (18%), Franţa (14%) şi Peninsula Iberică/Italia (9%), conform comunicatului.

Jan Evert Post, Director Relaţiile cu Investitorii, CTP, a adăugat: "Pentru a doua oară consecutiv, suntem foarte mulţumiţi de amplitudinea susţinerii pentru obligaţiunea CTP. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni va scădea şi mai mult costul creanţelor noastre." Momentul emisiunii s-a dovedit a fi pozitiv, permiţând CTP să obţină un preţ atractiv şi să majoreze emisiunea cu 50 milioane EUR peste obiectivul iniţial de 350 milioane EUR.

Noua obligaţiune verde are scadenţa la 27 noiembrie 2023 şi o rată a cuponului fixă, de 0,625%. Obligaţiunile CTP B.V. sunt evaluate la ratingul Baa3 (Stabil) de Moody's şi BBB- (Stabil) de S&P Praga.

Obligaţiunile menţionate în acest material nu pot fi vândute în Statele Unite fără înregistrare sau scutire de la înregistrarea sub Legea Valorilor Mobiliare din 1993 ("Legea Valorilor Mobiliare din Statele Unite"), cu modificările ulterioare. Documentul prezent nu reprezintă o ofertă de obligaţiuni către publicul din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Niciun prospect nu a fost şi nu va fi aprobat în Regatul Unit în ceea ce priveşte obligaţiunile descrise. Drept urmre, acest document este distribuit şi adresat doar către: (i) persoane din afara Regatului Unit sau (ii) persoane care au o experienţă profesională în domeniul investiţiilor care se încadrează în prevederile Articolului 19 (5) din Legea privind Pieţele şi Serviciile Financiare 2000 (Promovare Financiară) Ordinul 2005 ("Ordinul") şi (iii) entităţi cu venituri ridicate care se încadrează în prevederile Articolului 49 (2) de la (a) la (d) al Ordinului, către care ar putea fi comunicat legal (toate aceste persoane fiind denumite împreună "persoane relevante"). Orice activitate de investiţie asociată cu acest document va fi disponibilă şi angajantă doar pentru persoanele relevante. Orice persoană care nu este persoană relevantă nu ar trebui să acţioneze sau să se bazeze pe acest document sau pe conţinutul acestuia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CTP = Cristian tudor Popescu....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb